Desmantellat un cultiu de marihuana amb 1.050 plantes a l’Alt Empordà

Una persona va fugir quan va veure la Guàrdia Civil treballant per la zona, però encara no se sap si té relació amb la plantació

Agent de la Guàrdia Civil en l'escorcoll de la plantació de marihuana a Masarac
Agent de la Guàrdia Civil en l'escorcoll de la plantació de marihuana a Masarac | Cedida

El passat dimecres, 8 d’agost, uns agents de la Guàrdia Civil van descobrir una important plantació de marihuana al municipi de Masarac, a la comarca de l'Alt Empordà. En concret, la policia va localitzar un cultiu d'unes 1.050 plantes, amagat en un dels marges del riu Llobregat d'Empordà. 

 

Els fets van tenir lloc al voltant de les 07.00 del matí, quan els agents del Seprona, el Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil, estaven fent un servei de prevenció de captures d’ocells fringíl·lids. Mentre revisaven el marge esquerre del riu Llobregat, van observar a una persona que s'amagava ràpidament entre la mala herba. Aquesta actitud va fer sospitar els guàrdies civils, que van decidir apropar-se per veure què passava. 

 

La plantació estava camuflada amb canyes

En inspeccionar la zona, els agents van descobrir una plantació de marihuana completament camuflada a la vista, envoltada per canyes que la feien gairebé impossible de detectar. El total, en aquell lloc hi havia unes 1.050 plantes de marihuana amb una altura mitjana, i un pes total de 224 quilos.

 

Les plantes confiscades i les diligències instruïdes van ser posades a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Figueres. A més a més, els agents del Seprona continuen fent gestions per tal d'esbrinar la identitat de la persona que va fugir, i la seva possible relació amb la plantació desmantellada.

 

Guardia CIvil
Un agent de la Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu | Cedida

 

Una altra plantació desmantellada al Maresme

Fa unes setmanes els Mossos d’Esquadra també van desmantellar una plantació de marihuana oculta en una casa de Cabrils, al Maresme. Les plantes es trobaven al jardí de la casa, juntament amb tots els estris necessaris per al seu cultiu

 

En total van trobar 2.150 plantes, 10 quilos de cabdells, 34 embolcalls d’haixix i 1.200 euros en efectiu. A més a més, els tècnics de la companyia elèctrica van confirmar que la instal·lació elèctrica del domicili estava manipulada.


Comentaris

envia el comentari