Una de les plantacions localitzades pels Mossos

Desmantellat un cultiu de marihuana amb 1.424 plantes al Gironès

Els Mossos han detingut el llogater de la nau on tenia dos locals a ple rendiment i un tercer preparat

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un cultiu de marihuana amb 1.424 plantes en una nau de Sant Julià de Ramis (Gironès).

La plantació, valorada en més de 160.000 euros, estava situada en un local a l'N-IIa i tenia dues estances a ple rendiment, a banda d'una tercera que estava preparada per ubicar-n'hi ha altra. La policia ha detingut el llogater de les instal·lacions, un home de 49 anys i de nacionalitat marroquina, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, falsificació e document públic i defraudació de fluid elèctric.

La nau funcionava com un petit taller de fusteria

La policia va tenir coneixement que en aquest local podria haver-hi una gran plantació de droga interior a ple rendiment. Els agents es van dirigir a la nau, un antic establiment comercial que ara funcionava, en teoria i en part, com un petit taller de fusteria. Durant l'entrada i registre que es va fer ahir a la tarda, els Mossos van inspeccionar tots els locals interiors i en un d'ells hi van trobar una estança preparada amb aparells de cultiu i 784 plantes. En un altre local, hi van trobar 640 plantes més.

La policia també va intervenir nombrós material per al cultiu com ventiladors, sistemes de climatització i aire condicionat, transformadors, focus, sistemes d'extracció i, fins i tot, càmeres de videovigilància. A més, van trobar diverses màquines d'aire condicionat amagades al sostre. Per retirar-les, van haver d'accedir-hi amb una grua. També van trobar un tercer local que estava preparat amb tots els estris per ubicar-hi una nova plantació de marihuana.

Una doble escomesa enganxada directament a la xarxa de distribució de llum

Després de fer comprovacions amb la companyia elèctrica, van constatar que hi havia una doble escomesa enganxada directament a la xarxa de distribució de llum i que, a més, havia comès importants defraudacions del fluid elèctric.

Davant de la nau, hi havia una furgoneta estacionada que pertanyia al detingut però les plaques de matrícula no es corresponien ni amb la marca ni amb el model del cotxe. Per aquest motiu, també se l'acusa d'un delicte de falsificació de document públic. L'arrestat, que no té antecedents, va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Cal recordar que la setmana passada els Mossos d'Esquadra també van desmantellar un cultiu amb 92 plantes de marihuana en una casa deshabitada de La Pera (Baix Empordà) i van detenir una parella, una dona i un home, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric.

També et poden interessar...