Desmantellats dos narcopisos per turistes al centre de Barcelona

«Punters» captaven els clients, la majoria turistes, a la Rambla i els entraven als pisos, on també hi podien consumir

Agents de la Guàrdia Urbana i de l'ARRO de Mossos a la porta d'un dels pisos.
Agents de la Guàrdia Urbana i de l'ARRO de Mossos a la porta d'un dels pisos. | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han desmantellat aquest dijous al barri del Raval de Barcelona dos pisos, un d'ells al carrer de Sant Pau, prop del Liceu, que estaven ocupats il·legalment i que servien per a la venda de droga a turistes. Narcopisos dedicats a la venda, i també al consum al seu interior, però on no només es podia consumir heroïna —l'habitual en els narcopisos d'aquest barri de la ciutat— sinó que també hi havia tot tipus de droga. S'ha pogut detenir una persona i s'ha iniciat la recerca per trobar-ne una altra, que també s'havia pogut vincular amb els pisos durant la investigació.

Els Mossos d'Esquadra han explicat que als dos narcopisos que s'han assaltat s'hi han trobat tot tipus de drogues, incloses bolets al·lucinògens, i que les substàncies s'oferien sobretot a turistes, que també tenien l'opció de consumir-les al pis. Col·laboradors, els coneguts com a «punters», oferien als turistes que passejaven per la Rambla la droga, els acompanyaven fins al lloc i allà, fins i tot, si volien, la podien consumir a l'interior.

Un deitngut i un altre en cerca i captura

Un dels domicilis funcionava com a magatzem, on es guardaven les drogues que després venien al carrer i oferien als turistes, i s'hi ha trobat cocaïna, metamfetamina, marihuana, haixix, LSC, speed i èxtasi, a més dels bolets al·lucinògens. Els dos cossos policials han detingut un home com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues, que passarà a disposició judicial durant les pròximes hores, i estan buscant una altra persona, en crida i cerca.

Imatge de la droga que s'ha trobat al narcopis del Raval.
Imatge de la droga que s'ha trobat al narcopis del Raval. | CatalunyaDiari.cat

 

L'operatiu s'ha fet aquest matí, a primera hora, quan efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius de Barcelona (ARRO), amb efectius de seguretat ciutadana de Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana han realitzat l'entrada i escorcoll en els dos pisos. La investigació es va iniciar fa uns mesos quan els agents van tenir coneixement a través de diferents informacions que apuntaven que els dos immobles investigats serien dos punts de venda i d'emmagatzematge de drogues. Els investigadors van iniciar un seguit de vigilàncies i seguiments durant unes setmanes a partir dels quals es van confirmar aquestes informacions.


Comentaris

envia el comentari