Un home lligat de mans després de ser detingut

Desmantellen una banda a Catalunya per estafar més de 150.000 euros

Els arrestats utilitzaven correus electrònics fent-se passar per entitats bancàries o empreses com Correus

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una banda que feia estafes bancàries fent servir programes maliciosos i que blanquejava els diners a través d'una botiga de telefonia. En relació amb els fets, la policia catalana ha detingut dues persones, de 24 i 36 anys, mentre que n'investiga una tercera per la seva presumpta implicació.

Els fets es remunten a mitjans del 2020, quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement de diverses denúncies per estafa a Catalunya i a altres zones de l'Estat. Per tal de dur a terme els enganys, els arrestats enviaven un correu electrònic simulant ser una entitat bancària o empreses com Correus, on notificaven un problema amb una transacció o un enviament pendent.

En aquest correu electrònic, adjuntaven un enllaç que redirigia a una pàgina on les víctimes havien d'escriure les dades bancàries. Amb aquesta tècnica, els detinguts van aconseguir transferències per un import superior als 150.000 euros, dels quals se'n van gastar 12.000 en compres fraudulentes.

En connivència amb una botiga de telefonia de Granollers

Una vegada obtenien les dades, els estafadors accedien als comptes de les víctimes i operaven amb elles, fent compres en establiments del Vallès i el Maresme i fent transaccions amb una botiga de telefonia de Granollers, amb la qual estaven amb connivència. En aquest sentit, a través del TPV generaven càrrecs que no es corresponien amb cap transacció real.

Segons els investigadors, els diferents pagaments i transferències fraudulentes superarien els 150.000 euros. Entre les actuacions que haurien fet els arrestats hi hauria adquisicions de material electrònic i de telefonia, que haurien venut a través d'un portal de compra-venda d'objectes.

Operatiu policial el passat 22 de setembre

Durant la investigació dels Mossos d'Esquadra, els agents van obtenir indicis suficients per acreditar la participació dels investigats en els fets. En aquest sentit, les perquisicions van culminar el 22 de setembre amb la detenció de dos homes. Una d'elles va quedar en llibertat després de declarar en seu policial, amb obligació de presentar-se davant el jutjat quan sigui requerit.

Pel que fa al segon arrestat, aquest va passar a disposició judicial, quedant en llibertat amb càrrecs després de declarar.