Desmantellen 17 basars que produïen i venien articles falsificats a Lloret de Mar

La Policia Nacional ha intervingut un total de 19.994 productes, valorats en més de 600.000 euros

La Policia Nacional ha desmantellat a Lloret de mar 17 basars que produïen i venien articles falsificats valorats en més de 600.000 euros. Els agents han detingut 15 persones i han precintat un pis magatzem i dos tallers clandestins, intervenint 19.994 productes falsos entre roba, productes electrònics, ulleres de sol, rellotges, marroquineria, calçat i joguines.

La investigació va començar l'estiu passat, quan els agents van detectar un increment significatiu de material falsificat que s'estava venent en aquesta zona. Després de desmantellar diversos magatzems i tallers i intervenir milers d'articles, la Policia Nacional va localitzar nous centres de producció i punts de venda que estarien abastint basars annexos. Les marques i les associacions de comerciants de la zona també van traslladar als agents la seva preocupació per aquest problema.

El modus operandi 

Gran part del material estava en blanc, sense marca encara, però es van localitzar els elements metàl·lics i els adhesius falsificats preparats per ser afegits als productes. Eren els responsables dels basars els que col·locaven la marca en l'últim moment just en el moment de la venda. En aquesta operació també va col·laborar la Guàrdia Urbana del municipi.

Els detinguts —14 de l'índia i un de nacionalitat marroquina— tenien una petita mostra de producte fals exposat al públic i una gran quantitat de material que encara no tenia cap marca, però també es van trobar els elements metàl·lics i adhesius que després es col·locaven en els productes en l'últim moment. Els responsables dels basars es convertien en els fabricants del producte falsificat, per tant.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari