ARA MATEIX

🚧 Importants retards de Rodalies al Maresme per un tall a les vies

Desmantellen la major plantació de marihuana localitzada a Aragó

S'han localitzat un total de 8.000 plantes de cànnabis sativa
Imatge d'una part de la marihuana trobada. | Guardia Civil.
 

La Guàrdia Civil, en el marc de l'Operació Trinytir, ha desmantellat a Villarluengo (Terol) la major plantació de marihuana localitzada a Aragó. En concret, han estat detingudes set persones i s'han localitzat un total de 8.000 plantes de cànnabis sativa cultivades en parcel·les-hivernacle sectoritzades per varietat, que ocupaven prop de 12.000 metres quadrats. Segons ha informat l'Institut Armat, les investigacions es van iniciar fa diversos mesos, en tenir notícies de la possible existència d'una important plantació il·legal de marihuana a la província de Terol.

La principal dificultat amb què es van trobar els investigadors va ser la localització exacta de la plantació i el seguiment de les activitats dels detinguts, ja que es tracta d'una extensa i intricada propietat, amb camins d'accés tancats i bloquejats, sotmesos a la contínua vigilància. Els implicats comptaven fins i tot amb instruccions de seguretat escrites i amb un sistema de transmissions radiotelefònic propi per evitar ser descoberts.

 

Es tracta de la major plantació de marihuana localitzada a Aragó i una de les més importants a nivell nacional. En total, han estat confiscades 8.000 plantes de marihuana, de les quals unes 6.200 es trobaven plantades en parcel·les-hivernacle que ocupaven prop de 12.000 metres quadrats, perfectament sectoritzades en funció de la varietat de la planta. També comptaven amb un sistema de tanca, filat aeri i plàstics per a ser cobert a manera d'hivernacle i aconseguir la perfecta maduració de les plantes. La resta de la marihuana intervinguda es trobava en cabdells embossats i disposats per a la seva distribució.

En el registre efectuat en una de les masies es va trobar un complex laboratori, estructurat i sectoritzat per a l'experimentació amb la planta i llavor de marihuana, així com per al seu tractament i posterior distribució il·lícita. L'experimentació consistia fonamentalment a aconseguir una millor aclimatació de cada varietat a les característiques de la zona i incrementar el percentatge del seu principi psicoactiu o THC (tetrahidrocannabinol).

 

Durant els registres practicats en les dues masies anomenades «Casa la Sisca» i «Casa Castel», així com en els seus annexos, s'han intervingut més 3.325 euros en efectiu, cinc telèfons mòbils, dos ordinadors portàtils, 6 radioteléfonos portàtils (walkie talkie), dispositius d'emmagatzematge informàtic, un assecador elèctric, ventiladors, un deshumidificador, diversos assecadors de malla, així com múltiples eines i productes de cultiu.

 

En el dispositiu establert per a l'explotació de l'operació van intervenir 30 guàrdies civils de diferents unitats de la Comandància de Terol (Seguretat Ciutadana, Policia Judicial i SEPRONA) i ha comptat amb el suport de l'helicòpter de la UHEL41 amb seu a Osca. Les diligències instruïdes al costat de les set persones detingudes -quatre espanyols, dos hindús i un senegalès- han estat posats a disposició del Jutjat d'Instrucció número 3 de Terol.