Desmantellen dos narcopisos a l'Eixample controlats pels narcos del Raval

Els Mossos han escorcollat els pisos des de primera hora al carrer de Villaroel i han detingut a dues persones | La policia vincula els responsables dels narcopisos amb els investigats al Raval

 
Els Mossos d'Esquadra han iniciat a primera hora d'aquest matí una operació antidroga al carrer Vilarroel de Barcelona en contra de dos narcopisos que hi ha al mateix bloc, al número 11 d'aquest cèntric carrer de l'Eixample de la capital catalana. Agents d'investigació de la Unitat d'Investigació de l'Eixample han entrat als dos pisos on es creia que s'havien instal·lat narcopisos després de la desarticulació d'aquests pisos al Raval. La investigació i l'explotació s'ha fet molt ràpid, segons han explicat els Mossos. Els veïns van alertar del problema el dia 5 de novembre i avui, 13 de novembre, s'ha desmantellat.

Investigació relacionada amb el cop als narcopisos del Raval

És el primer cop, després de l'operatiu Bacar, que va tancar una vintena de narcopisos al Raval i que va enviar a presó un bon nombre de persones de la banda de dominicans que en controlava la venda d'heroïna, que la policia detecta que s'han mogut cap a altres punts de la ciutat. Segons ha pogut saber CatalunyaDiari.cat de fonts policials, les persones que s'han investigat en els dos narcopisos que s'han desmantellat avui tenen relació amb els narcopisos del Raval. Són persones que durant les investigacions que es van fer en el seu moment a Ciutat Vella van aparèixer i alguns d'ells van ser imputats també, tot i que no van ingressar a presó.

Imatge d'un agent dels Mossos al portal del carrer Villaroel, número 11.
Imatge d'un agent dels Mossos al portal del carrer Villaroel, número 11. | CatalunyaDiari.cat
 

Evitar que els narcopisos s'estenguin per Barcelona

Després de l'operatiu Bacar i del dispositiu Ubiq, que va saturar amb policies el barri del Raval, al cor de Ciutat Vella, els narcotraficants han hagut de buscar nous punts des d'on vendre la droga, sobretot, l'heroïna, que és el que es venia des d'aquests narcopisos al Raval. Amb l'operació d'avui els Mossos volen donar un nou cop a la banda, la que queda o la que s'ha pogut muntar per donar continuïtat a la venda de droga, per evitar que el problema dels narcopisos s'enquisti en una altra zona de la ciutat. La investigació llarga que s'havia fet els darrers mesos ha permès als investigadors dels Mossos poder desarticular els dos pisos de l'Eixample amb molta rapidesa.

L'operatiu s'ha iniciat a les 7 del matí i ha finalitzat al voltant de dos quarts de deu. Després d'escorcollar els dos habitatges del tercer pis, els Mossos d'Esquadra han detingut a dues persones, els dos de nacionalitat pakistanesa, per un delicte contra la salut pública i s'han identificat quatre persones més, que s'han entregat a la Policia Nacional per no tenir els papers en regla.

Narcopisos amb narcoterrat

El sotsinspector cap de la Unitat d'Investigació dels Mossos de la comissaria de l'Eixample, Josep Maria Pujol, ha explicat que l'operatiu d'avui s'ha fet molt ràpidament després de rebre informació per part dels veïns que s'havien ocupat dos pisos i que tot semblava indicar que es feien servir per a la venda de droga, sobretot, heroïna. Els dos detinguts van ser investigats pels Mossos de la Divisió d'Investigació Criminal mentre s'estava fent el seguiment dels responsables dels narcopisos del Raval.

No són caps de la banda, són dues persones que s'encarregaven de pisos a Ciutat Vella i que per culpa de la pressió policial van desplaçar el negoci cap a altres punts de la ciutat, en aquest cas, a pocs metres, a l'altre costat de l'avinguda de Sant Antoni. Els agents van detectar que un dels dos pisos estava ocupat per delinqüents que a més eren consumidors de drogues i que feien servir l’espai per al consum de les drogues que adquirien en el pis del costat. A més, els investigadors han determinat que la terrassa comunitària de l’edifici era un punt de trobada i de molta afluència per consumidors.

Tot i que el modus operandi dels responsables de la banda era el mateix que el que feien servir a l'interior del Raval —ocupació del pis per instal·lar-hi un punt de distribució i consum— els Mossos han trobat una novetat en els dos narcopisos que s'han desmantellat aquest matí a l'Eixample. Els consumidors tenien una zona dalt del terrat per consumir-hi. La policia hi ha trobat molts indicis que així era. A l'interior dels pisos n'han trobat menys que en les entrades i escorcolls que es van fer als pisos del Raval, segons han explicat fonts de la investigació. El sotsinspector Pujol ha assegurat que seguirà la lluita dels Mossos contra els narcopisos per evitar que després de la pressió al centre del Raval es desplacin i s'instal·lin en altres districtes del centre de la ciutat.


Comentaris

envia el comentari