Desmantellen una organització dedicada al tràfic de marihuana entre Catalunya i Alemanya

Hi ha nou detinguts
Part de la marihuana requisada a l'organització | Guardia Civil

 

La Guàrdia Civil i la policia alemanya va desmantellar aquest dilluns una organització dedicada a l’enviament de marihuana mitjançant ‘mules’ des de dues instal·lacions ramaderes de Manlleu i l’Esquirol i han detingut nou persones, sis de les quals a Alemanya i tres més a Girona. La investigació, dirigida per la Fiscalia de Berlin i el Jutjat d’Instrucció número 10 de Barcelona, es va iniciar a mitjans de l’any passat quan des de la duana alemanya es va notar un augment considerable de la intervenció de marihuana en aeroports, estació de trens i busos de diferents zones del país, i que els detinguts –la majoria subsaharians- procedien de les comarques de Girona i Barcelona. A banda, es van fer tres entrades i registres a Salt, Manlleu i Girona.

 

Els agents van intervenir 20 quilos de marihuana i van acreditar la introducció d’almenys 40 més a Alemanya i 11 quilos llestos per al seu consum, 110 més en procés d’assecament i 11 més de plantes verdes a les instal·lacions de Manlleu i l’Esquirol, on els detinguts tenien plantacions a l’exterior dificultant que la zona és de difícils accés. En el moment de les detencions, la Guàrdia Civil va constatar que un dels detinguts estava intentant captar una dona d’origen bolivià perquè fes un viatge fins a Alemanya, on la marihuana arriba a preus que poden triplicar els originals d’Espanya.

 

D’altra banda, els agents van fer entrades i registres a Llagostera, Salt i Manlleu i van detenir tres persones dedicades al cultiu i elaboració de la marihuana i que també feien d’intermediaris i captadors de ‘mules’ per viatjar fins a Alemanya. Les autoritats espanyols i alemanyes donen com a desarticulades l’organització, tot i que no es descarten noves detencions.