Desmantellen una organització que robava gasoil de camions aparcats en àrees de servei a la Catalunya Nord

Els quatre detinguts, que viuen a Lloret de Mar, han sostret més de 130.000 litres de combustible per revendre'l a d'altres transportistes

Desmantellen una organització que robava gasoil de camions aparcats en àrees de servei a la Catalunya Nord. | cedida

La Guàrdia Civil i la policia francesa han desmantellat una organització que es dedicava a robar gasoil de camions aparcats a àrees de servei nord-catalanes. La investigació va arrencar a l'octubre, quan la policia francesa va demanar col·laboració per trobar els autors, que sospitava que vivien a la zona de Lloret de Mar, a la Selva. Hi ha més de 250 denúncies de camioners víctimes de l'organització. 

L'operació va començar el passat mes d'octubre, quan la policia francesa va demanar col·laboració a la Guàrdia Civil de Girona per investigar un grup criminal que es dedicava a robar gasoil als camions aparcats a àrees de servei nord-catalanes. La policia francesa tenia més de 250 denúncies de víctimes de l'organització i havia comprovat que, després d'actuar, travessaven la frontera. A més, tenia constància que els lladres revenien el combustible a altres camioners compatriotes seus. La policia francesa també va demanar ajuda a la Policia Local de Lloret de Mar, ja que sospitava que els delinqüents vivien per aquesta zona.

El grup criminal actuava sempre de la mateixa manera. Aprofitava que els camioners dormien per, de manera silenciosa, rebentar el dipòsit de gasoil i xuclar tot el combustible usant unes bombes d'injecció. Gràcies a aquest dispositiu, podien transportar tot el gasoil fins a uns dipòsits que tenien amagats dins una furgoneta. Arribaven a carregar dos dipòsits de 1.000 litres cadascun. Cada nit repetien la mateixa operació a diversos camions aparcats a àrees de servei de l'altra banda de la frontera i, un cop s'havien fet amb el botí, tornaven a travessar la frontera en sentit sud.

Els agents de la Guàrdia Civil encarregats de la investigació van constatar, a més, que els lladres canviaven sovint de vehicle per no aixecar sospites i que actuaven entre fortes mesures de seguretat. Fins i tot, van arribar a usar la força. En una de les denúncies, un camioner va relatar que va escoltar un soroll mentre dormia. Quan va descobrir que l'estaven robant i s'hi va enfrontar, els detinguts li van donar una pallissa usant objectes contundents.

El passat 1 de març, els investigadors van organitzar un dispositiu per aturar els sospitosos. Al peatge d'El Voló, agents dels dos cossos policials van interceptar els vehicles en què viatjaven els quatre homes, un camió petit i un turisme. Els detinguts són quatre homes de nacionalitat romanesa d'entre 23 i 36 anys. Se'ls investiga per delictes de lesions, robatori amb força i organització delictiva. L'operació continua oberta i no es descarten més detencions.


Comentaris

envia el comentari