Desmantellen un punt de venda i consum de drogues a la Jonquera

Es van detenir a cinc persones de nacionalitat marroquina

Imatge dels objectes requisats per la Guàrdia Civil
Imatge dels objectes requisats per la Guàrdia Civil | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil va desmantellar el passat 27 de juliol un punt de venda i consum de drogues a la Jonquera, l’Alt Empordà. Sota el nom de ‘Blancheneige’, l’operació es va centrar en un grup de cinc persones que presumptament tenien un laboratori per a la fabricació de substàncies estupefaents, punts de venda d’aquestes substàncies en diversos domicilis i un bar a la Jonquera.

Així, agents de la Guàrdia Civil van entrar de forma simultània a quatre domicilis de la Jonquera i un de Figueres i posteriorment al bar que regentava un dels implicats. En el registre en un dels domicilis es van trobar unes claus amagades al lavabo que pertanyien a un altre pis deshabitat del mateix edifici, que s’utilitzava que s’utilitzava com un punt de consum de drogues.  Aquest comptava amb un circuit tancat de televisió que permetia al principal investigar controlar en directe que hi passava.

Cinc detinguts en l’operació

Com a resultat dels registres, es van intervenir 130 grams de cocaïna, 90 grams d'heroïna, 8 grams d'haixix, una escopeta de calibre 16, una carabina d'aire comprimit, un revòlver d'avantcàrrega, dos matxets de grans dimensions, una pistola de fogueig, quinze telèfons mòbils, un vehicle, una televisió, 5.600 euros i material divers per a la manipulació, tall i venda d'estupefaents.

En l’operació es van detenir cinc persones de nacionalitat marroquina, que van passar a disposició del Jutjat número 8 de Figueres. Amb la intervenció, s’ha donat per desarticulada aquesta organització que es dedicava a la venda de droga a petita escala a l’Alt Empordà.

Li troben 23 quilos d'haixix quan intentava escapar d'un control

La Policia Nacional va interceptar a principis de juliol a la frontera de la Jonquera, a Girona, un home que transportava 23 quilos d'haixix al seu vehicle, quan intentava creuar l'antic pas fronterer del Pertús, direcció França. Els agents, que estaven fent un control preventiu al pas fronterer, van aturar el vehicle i van demanar a l’home la seva identificació. L’home no va voler facilitar i es va intentar escapar del control, però li van haver de bloquejar el pas amb un vehicle per evitar que fugís.

El conductor va mostrar signes de nerviosisme pel que va alertar els policies pel seu comportament. Així, van escorcollar a fons el vehicle i van trobar una cartera amb uns 900 euros en bitllets petits, 46 paquets embolicats en plàstics repartits en dues bosses de plàstic i una motxilla amb un pes total de 23 quilos d’un material que es va poder comprovar que era haixix.


Comentaris

envia el comentari