Desnonen una família amb una dona de 90 anys a Hostafrancs

La dona feia 65 anys que vivia en el pis amb renda antiga

Executat el desnonament d’una família que vivia en un pis amb renda antiga a Hostafrancs
Executat el desnonament d’una família que vivia en un pis amb renda antiga a Hostafrancs | Twitter

Una dona de 90 anys ha hagut d'abandonar el pis on vivia des de feia 65 anys. Els Mossos d'Esquadra han dut a terme el desnonament a una família de Barcelona, al barri d'Hostafrancs, en un pis al número 69 del carrer de la Creu Coberta. Allí vivien quatre persones: un matrimoni de mitjana edat, un fill major d'edat i una dona de 90 anys. La propietat ha aprofitat un retard en el pagament del lloguer per demanar l'ordre de desallotjament.

Segons la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), la família vivia en un pis amb renda antiga, amb un retràs en el pagament des del maig de 2018 i impagament des del setembre de l'any passat, motiu pel qual el propietari hauria demanat l'ordre de desnonament. Aquest ha estat el tercer intent de desnonament de la família. La PAH ha intentat frenar l'acció, però finalment la família ha estat expulsada de l'habitatge.

La lluita de la PAH pel reallotjament

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha ocupat la seu del districte de Sants i, posteriorment, la seu dels Serveis Socials de Sants, per exigir una solució per aquesta família. En la segona ocupació han aconseguit que es tramités un reallotjament per a aquesta família. Concretament, seran reallotjats durant cinc dies en una pensió i, a partir del mes d'agost, se'ls reallotjarà indefinidament en un apartament adaptat al barri de la Sagrada Família.

Aquesta mesura que s'ha pres serà permanent i indefinida, fins que la Mesa d'Emergència trobi una solució definitiva per a aquesta família de quatre persones. L'acció ha arribat pocs dies després de l'acord que promet 200 pisos de la Sareb per a lloguer social, fruit d'un pacte de la PAH amb les administracions públiques.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari