Un camió de bombers

Els Bombers busquen un home perdut des del dia de Nadal

L'home en qüestió va sortir a passejar el dissabte a la nit a l'entorn del riu Congost, a Granollers. Té 84 anys

Complicats dies de Nadal i Sant Esteve a Granollers. I és que, des d'ahir a la nit, els Bombers de la Generalitat busquen un home de 84 anys que va sortir a passejar. Ho va fer a l'entorn del riu Congost, a Granollers. Des de llavors, no se n'ha sabut res més i els equips d'emergència continuen buscant-lo amb un ampli dispositiu.

Busquen un home de 84 a Granollers

Era el dissabte a la tarda, dia de Nadal, quan un home de 84 anys va sortir a passejar per l'entorn del riu Congost, a Granollers. Quan faltaven uns 30 minuts per les 12 de la nit, els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís de la desaparició d'aquest home. En aquell moment, es van activar un parell de dotacions per mirar de trobar-lo en aquella zona. El cos d'emergències hi va treballar conjuntament amb agents dels Mossos d'Esquadra.

Aquesta primera batuda es va fer pel passeig paral·lel al riu, les pistes d'atletisme i un parc annex. Els efectius dels Bombers i els Mossos d'Esquadra van pentinar aquesta zona, però no van poder trobar l'home. Eren aproximadament les 4.30 hores de la matinada quan el dispositiu de recerca s'ha aturat, reprenent-se de nou a primera hora d'aquest matí, dia de Sant Esteve. 

En aquests moments, s'hi han sumat més efectius. Ja hi treballen tres dotacions terrestres i un helicòpter dels Bombers de la Generalitat. De fet, l'helicòpter va resseguint la llera del riu Congost fins a la seva desembocadura per mirar de localitzar l'home o alguna pista que pugui portar-los a la seva localització.

Una dona, rescatada després de perdre's a la Mola

Ahir mateix, els Bombers ja van haver d'actuar en un rescat a la Mola. En aquesta ocasió, es tractava d'una dona que havia anat a la zona amb el seu gos, però es va perdre. De fet, tal com va relatar ella mateixa als Bombers, es va desorientar i no trobava el camí de tornada. I és que va ser la mateixa dona en qüestió qui va poder avisar els Bombers.

El cos d'emergències va activar un helicòpter, una dotació terrestre i diversos efectius del Grup d'Actuacions Especials. El fet que la dona pogués enviar la seva ubicació amb el mòbil va permetre als Bombers localitzar-la fàcilment en bon estat de salut. Ella va ser evacuada en helicòpter, mentre que el gos, també il·lès, va baixar a peu amb un efectiu dels Bombers