Imatge d'un incendi a la comarca de l'Alt Camp

Desplegament massiu de Bombers per un incendi en plena onada de calor a Catalunya

Els Bombers de la Generalitat treballen a contrarellotge per controlar les flames

Actualització 26/06/2023 15:05 hores

Fins a 53 dotacions dels Bombers, de les quals 12 aèries, treballen aquest dilluns al migdia en un incendi al Pont de l’Armentera. El nucli urbà que queda a uns 400 metres del flanc esquerre, on els Bombers concentren els esforços, no està afectat perquè el foc propaga en sentit contrari.

De moment no hi ha ordre de confinament. El cap de l’incendi ha topat amb uns camps de conreu. De fet, l’incendi ha començat en uns terrenys agrícoles i després ha passat a massa forestal. Protecció Civil ha activat en estat d’alerta el pla Infocat per l’incendi.

Terrible incendi forestal al Pont d'Armentera, a la comarca de l'Alt Camp. Els Bombers de la Generalitat han informat a través de les seves xarxes socials sobre un greu incendi que s'ha originat al Pont d'Armentera en uns terrenys agrícoles de la zona. 

Els Bombers treballen en l'extinció d'un incendi que s'ha declarat al Pont d'Armentera aquest dilluns en uns terrenys agrícoles i que ja afecta massa forestal. El cos ha rebut l'avís a les 12:21 hores i els efectius concentren els seus esforços en el flanc esquerre del foc.

«Continuem treballant amb 24 dotacions terrestres i 8 aèries dels Bombers de la Generalitat, la prioritat és aturar el flanc cap esquerra, a 400 metres hi ha un nucli urbà, però de moment no hi ha ordre de confinament, ja que l'incendi propaga en direcció contrària», ha piulat el cos al seu compte de Twitter. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

53 dotacions de Bombers ara mateix

A 400 metres hi ha un nucli urbà, però de moment no hi ha ordre de confinament perquè l'incendi propaga en direcció contrària. Al lloc hi ha 53 dotacions terrestres i vuit aèries. Segons dades provisionals dels Agents Rurals, el foc afecta aproximadament 10,5 hectàrees, la majoria d'elles forestals.

De moment, no han transcendit més detalls sobre l'incendi i es desconeixen les causes que podrien haver originat les flames. Encara que tot apuntaria cap a les temperatures extremes que estem vivint aquest inici d'estiu. Els Agents Rurals també han fet una crida a través de les xarxes socials. 

«L'Incendi Forestal al Pont d'Armentera (Alt Camp) afecta aproximadament 10,5 hectàrees, majoritàriament forestals», segons dades provisionals.

Alertes per calor extrema

Aquest matí, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), ha activat diverses alertes per calor extrema en diverses zones del territori català. D'aquesta manera, ha actualitzat l'avís de situació meteorològica de perill per calor.