Unes pedres de grans dimensions interrompen la circulació de trens de l'R3

El succés ha tingut lloc entre els municipis de Figaró i Sant Martí de Centelles

La circulació de trens ha quedat interrompuda entre els municipis de Figaró i Sant Martí de Centelles pel despreniment
La circulació de trens ha quedat interrompuda entre els municipis de Figaró i Sant Martí de Centelles pel despreniment | Twitter (@Maquinistilla)

Les fortes pluges que han afectat gran part de Catalunya aquest divendres, 17 d'agost, han deixat grans acumulacions d'aigua i fins i tot calamarsa en alguns punts. També han afectat el trànsit ferroviari de la línia R3 de Rodalies de Catalunya, que ha quedat interromput entre els municipis de Figaró i Sant Martí de Centelles, des del migdia d'aquest divendres fins, aproximadament, les 20.00 hores, quan la circulació entre els dos trams ha estat restablerta.

El motiu de la interrupció de la circulació de trens ha estat el despreniment d'unes pedres de grans dimensions, que han acabat al mig de les vies, impossibilitant el pas dels combois, segons ha indicat l'ens de transport públic a través de les xarxes socials. 

Servei alternatiu per carretera

Cal destacar que després del despreniment, s'ha evacuat a l'estació de Figaró els passatgers que viatjaven al comboi, que havia sortit a les 10.48 hores del matí de La Tor de Querol, a França, i que es dirigia a L'Hospitalet de Llobregat, a Barcelona, on havia d'arribar a les 14.02 hores.

Com a conseqüència de les afectacions que ha patit la via per l'incident, Renfe ha hagut d'habilitar un servei alternatiu de transport per carretera per als seus clients, que cobria la ruta que hi ha entre les dues parades que havien resultat afectades.

Tot i que ja s'ha restablert la circulació entre els dos trams, la línia pateix encara retards que poden superar els 60 minuts.

Diferents afectacions a tota Catalunya per les pluges

Els forts aiguats que estan caient aquest divendres a diferents zones del territori català han provocat força incidents com aquest que hi ha hagut a la línia R3 de rodalies, per exemple, com a conseqüència dels ruixats l'estació de Sants de Barcelona s'ha inundat. Però no només els trens s'han vist afectats.

Moltes carreteres importants com l'AP-7, la C-58 o l'N-150, així com altres secundàries, han patit inundacions al llarg del dia i la dificultat de circulació en molts trams ha provocat greus problemes de trànsit. De fet, només fins a les 15.00 hores els Bombers havien atès uns 200 avisos a causa de les fortes tempestes, mentre que el telèfon d'emergències 112 havia rebut 408 trucades relacionades amb el temporal.


Comentaris

envia el comentari