Destrosses en diversos municipis de Huelva a causa d'un tornado

La ventada s'ha registrat al punt de les sis de la tarda i ha causat diverses afectacions

El pànic més absolut s'ha apoderat avui de Huelva. Aquesta tarda, de fet, la ciutat andalusa ha registrat un petit tornado que ha causat diversos desperfectes al bell mig de la localitat del sud d'Espanya.

En aquest context, el moviment ha provocat una petita allau de desperfectes i destrosses del mobiliari urbà de la ciutat. D'altra banda, també s'ha d'esmentar que l'afectació del tornado ha anat més enllà de Huelva i ha acabat ocasionant danys en edificis d'altres municipis d'Andalusia com Ayamonte, Lepe, Isla Cristina, Punta Umbría i Trigueros.

Múltiples destrosses i accidents de trànsit

 

El servei d'Emergències 112 ha rebut diverses trucades al punt de les sis de la tarda. Els veïns de la zona, en aquest context, alertaven al servei andalús que, a causa del tornado, havien caigut arbres i branques, objectes, i una gran quantitat de plàstics dels hivernacles de la zona.

No s'han hagut de lamentar, però, conseqüències més greus. Les afectacions s'han reduït al mobiliari urbà i a naus de poblacions annexes a Huelva. De fet, segons relaten diversos mitjans andalusos, el polígon La Gravera de Lepe ha estat dels grans afectats del succés perquè, fins i tot, s'hi han produït accidents.

 

El vent del tornado ha ocasionat, en aquest sentit, un accident a la carretera A-49. Segons el 112, l'incident ha tingut lloc al quilòmetre 83 —a l'altura de Huelva— quan un cartell de la via que ha sortit volant a causa de la ventada. De moment no s'han pogut precisar el nombre de vehicles afectats ni  de ferits.

Gran ressò a les xarxes

L'Ajuntament d'Ayamonte, finalment, ha anunciat que la llum ha marxat del municipi després de la ventada. Ha estat en aquest punt on milers d'internautes s'han bolcat amb la població per mostrar el seu suport amb els afectats. 


Comentaris

envia el comentari