Detecten a l'aeroport d'Alacant una droga 80 vegades més potent que el cànnabis

El valor en el mercat de la droga és de més de 3 milions d'euros
Imatge de la mercaderia comissada | Guàrdia Civil

 

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detectat a l'aeroport d'Alacant-Elx l'entrada d'una nova droga cannabinoide sintètica amb efectes fins a 80 vegades més potents que el cànnabis tradicional. Els agents han confiscat de 12.200 grams d'aquesta substància camuflada en paquets des d'Hong Kong que tindrien un valor d'uns 3,5 milions d'euros. L'operació s'ha saldat amb la detenció de dos home de 36 i 37 anys, veïns del Campello (Alacant), segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

  

  

 

El passat mes de març, els agents de la Guàrdia Civil pertanyents a l'Oficina d'Anàlisi i Recerca Fiscal (Odaifi) de l'aeroport d'Alacant-Elx, van constatar la presència d'uns enviaments susceptibles de portar algun tipus de substància estupefaent. Després de la seva anàlisi, els guàrdies civils, en col·laboració amb el servei de duanes de l'aeroport, van comprovar que aquests enviaments procedents de Hong Kong contenien unes bosses ocultes i barrejades amb unes altres que contenien llaminadures, tot dins de paquets de cafè amb direcció a un bar del Campello freqüentat per la comunitat anglesa de la localitat.

 

La primera vigilància es va saldar amb la detenció d'un home de nacionalitat anglesa, de 36 anys, just en el moment en què es disposava a recollir els paquets. Dos dies després va ser arrestat un altre home anglès de 37 anys a l'aeroport d'Alacant-Elx quan es disposava a fugir de la justícia espanyola.

Més notícies de la categoria Successos