Ànecs morts per culpa del bolutisme

Detecten un brot de botulisme aviar als rius Mèder i Gurri de Vic que acaba amb cinquanta ànecs collverds

La malaltia no suposa cap perill directe per a les persones

L'Ajuntament de Vic ha detectat un brot de botulisme aviar als rius Mèder i Gurri de la ciutat que ha posat fi a la vida d'una cinquantena d'ànecs collverds. A través d'un comunicat, aquest dimarts l'ajuntament ha explicat que s'estan coordinant accions per retirar els animals morts a través de les regidories de Salut Pública i Medi Ambient, en col·laboració amb l'empresa biodiversitat.cat i els Agents Rurals.

El Grup d'Anellament Calldetenes-Osona i el Grup de Naturalistes d'Osona van ser els primers a localitzar els primers exemplars morts. Segons els  experts en la matèria, l'aparició del brot es deu a la manca de pluja, que fa que no hi hagi cabal d'aigua a rius i rieres, conjuntament amb les altes temperatures i la presència de nutrients. El brot podria afectar altres aus com les gavines o els gavians. La malaltia no suposa cap perill directe per a les persones  si no es manipulen els animals.

No és perillosa per a les persones

El botulisme  aviar és una malaltia causada per un bacteri que provoca la paràlisi en els ànecs que contrauen la malaltia i els impedeix mantenir el cap dret. Les autoritats recomanen no tocar ni consumir cap animal mort. Si es detecta un animal mort, cal trucar els Agents Rurals per a la seva retirada i evitar la propagació de la malaltia. 

També et pot interessar...