ÚLTIMA HORA

Trets i càrregues dels Mossos a Barcelona

Una història trobada per una mare es converteix en el pretext ideal per detectar leucèmia a la seva filla

El relat que va llegir presentava moltes semblances amb l'estat de la seva menuda i els fets van ocórrer a Anglaterra
Tazmin, la petita que protagonitza aquesta història | Facebook

 

L'atenció d'una mare anglesa va ser vital perquè la seva menuda de només 2 anys, Tazmin, fos ingressada amb antelació d'una pre-leucèmia. Laura Handley, la mare de la petita, va llegir una història que va resultar presentar una enorme quantitat de semblences amb l'estat de salut de la seva filla.

 

I és que a la protagonista de la història, Tenbury Wells, li apareixien uns blaus a la pell molt similars als que preservava la petita Tazmin. Tot i restar-los importància en primera instància, aquests van preocupar a la mare de la menor. Al relat, de fet, en Tenbury, de només 13 anys, tenia leucèmia i a causa d'aquesta moria setmanes després.

 

La història va commocionar a la mare i, vistos els símptomes inicials d'aquesta, va optar per portar Tazmin a l'hospital. Va ser aleshores quan van detectar-li pre-leucèmia. Els fets van ocórrer l'estiu passat i, tal com ha relatat 'Metro', ara la nena es troba en la fase inicial de la seva recuperació. 

 

Un tractament molt efectiu

La intervenció de la mare va ser vital. Per això mateix, els metges del centre anglès al qual es va traslladar la menuda van decidir trasplantar-li la medul·la òssia per, seguidament, aplicar-li el tractament de quimioteràpia.

 

La ràpida i agressiva actuació mèdica, de fet, va ser vital perquè la família d'aquesta rebés les millors notícies possibles: Tazmin responia favorablement als medicaments i estava guanyant la batalla contra el càncer.

 

La mare, molt emocionada

«Si no fos perquè vaig llegir aquesta història mai haguéssim anat al metge», va explicar la mare al mitjà citat anteriorment.

 

Per això mateix, aquesta va optar per celebrar l'actual situació de la petita —que no està curada tot i que evoluciona segons el previst— compartint un missatge a Facebook. En aquest, de fet, la mare va conscienciar a tothom sobre la malaltia i la importància de detectar-la ràpidament, a part de desitjar a altres afectats com Tazmin i que tinguin la mateixa sort que la petita.

Comentaris