ÚLTIMA HORA

💉 Alemanya recomana no administrar la vacuna d'AstraZeneca als majors de 65 anys

Detecten un brot de tuberculosi al CIE de Barcelona

Hi ha dues persones malaltes i 127 han donat positiu per tuberculina, és a dir, han estat en contacte amb el bacteri però no han desenvolupat la infecció

Imatge del CIE de la Zona Franca, a Barcelona   | CatalunyaDiari.cat

Alarma al centre d’internament per a estrangers (CIE) de Barcelona per un brot de tuberculosi. Una persona interna al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca i un treballador han estat diagnosticats amb aquesta infecció. A més, un total de 125 interns i dos funcionaris del centre han donat positiu en les proves de la tuberculina, és a dir, han estat en contacte amb el bacteri (bacil de Koch). Fonts de la policia espanyola han confirmat que es van detectar aquest més d'un centenar de positius quan es van realitzar els testos tuberculosos a les 190 persones que havien estat en contacte amb l'intern a qui es va detectar la malaltia fa un mes. Des d'aquest dimecres s'estan realitzant radiografies de tòrax a les persones que van donar positiu i, de les divuit proves que s'han dut a terme de moment, totes han donat negatiu, segons ha assegurat la policia espanyola. Donar positiu en les anomenades proves de Mantoux no significa necessàriament patir tuberculosi ni estar en fase d'encomanar-la, sinó ser portador del bacil, haver patit la malaltia en el passat o haver-ne estat vacunat.

La tuberculosi és una infecció bacteriana que afceta principalment als pulmons, tot i que pot afectar altres òrgans, que es contagia per via aèria, a través de la respiració, quan les persones infectades tosen, estornuden o parlen. Els símptomes més habituals són dificultat respiratòria, tos crònica, febre, expectoració amb sang, sudoració excessiva i pèrdua de pes. Cada mes es fan desenes de proves de tuberculina en col·lectius i institucions. Durant l'últim any s'han detectat 280 nous casos de tuberculosi a Barcelona i l'actual taxa d'incidència és de 16,5 per 100.000 habitants, la més baixa de la història de la ciutat. En el cas del CIE de Barcelona, segons els epidemiòlegs consultats per 'El Periódico', és altament probable que aquesta situació sigui conseqüència de l’escassa higiene al centre o fins i tot sigui per l’amuntegament humà que es viu dins.


Comentaris

envia el comentari