IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

URGENT

🚑 La pandèmia segueix fora de control a Espanya amb 13.873 nous contagis

Detenen un argentí a Llançà per abusar sexualment del seu fill de cinc anys

Sobre l'home, que portava a Catalunya des de febrer de 2017, pesava una ordre internacional de detenció

L'home va ser detingut al centre de Reus.
Imatge d'una detenció per part de la Policia Nacional | Cedida CNP

La Policia Nacional va detenir la setmana passada a la localitat gironina de Llançà un home de nacionalitat argentina que serà extradit al seu país per abusar sexualment de forma continuada al seu fill de cinc anys. L'operació es va desenvolupar en funció de l'ordre internacional de detenció dictada el 25 de gener d'enguany.

La detenció va ser duta a terme pel Grup II de Crim Organitzat de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona, gràcies a la mútua col·laboració i a l'intercanvi d'informació amb la policia argentina. El detingut ha estat posat a disposició de l'Audiència Nacional per a procedir a la seva extradició.

Abusava del seu fill en presència del seu germà

Segons el Tribunal Oral Criminal número 7 del Departamento Judicial de San Isidro, l'home hauria abusat del fill de cinc anys davant la presència del seu germà d'un any i mig. El pare, que estava separat de la mare dels petits, aprofitava quan li tocava tenir als nens per a cometre els abusos. Per tal que no el delatés, el detingut l'amenaçava amb una arma blanca i li deia que si explicava alguna cosa, mataria a la seva mare.

L'home va marxar d'Argentina el febrer de 2017 amb un vol fins a l'aeroport del Prat. Actualment, es trobava en situació irregular i s'oferia a través de les xarxes socials per a realitzar petit treballs com la fabricació de motllos.

Segon detingut a Girona aquest mes per abusar d'un fill menor d'edat

La detenció d'aquest argentí arriba pocs dies després d'una altra detenció a la província de Girona d'un home fugitiu condemnat per abusar sexualment de la seva filla menor d'edat. Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional van detenir el passat 15 d'abril un home que era en cerca i captura des de l'any 2014, quan va ser condemnat a 15 anys de presó per agressions sexuals contra la seva filla de 7 anys, a l'Audiència Provincial de Barcelona. L'home va ser detingut a la localitat gironina de Palafrugell.

En un comunicat, la policia catalana va informar que el 2015 es va crear un equip conjunt especial entre els grups de cerca de fugitius dels Mossos i de la Policia Nacional. Aquest equip seguia una sèrie de línies d'investigació i consideraven la possibilitat que l'agressor fos resident en un país estranger. No obstant això, l'any 2016 van obtenir informacions que el situaven a Catalunya. De fet, la seva imatge es va arribar a publicar durant uns mesos en el portal EU Most Wanted.

Durant aquests anys, els agents van dur a terme una anàlisi exhaustiu del cas per localitzar-lo. El 15 d'abril van desplaçar-se a Palafurgell, fins al domicili d'un familiar del fugitiu on els dos vivien. Segons van poder saber, el detingut sortia al carrer en molt poques ocasions i sempre amb una sèrie de mesures de seguretat.

En aquest sentit, van poder veure que el detingut portava ulleres, bufanda, gorra i s'havia deixat créixer la barba. Es tracta d'un home de 63 anys i nacionalitat espanyola que va estar un temps treballant a la Direcció General de Policia.


Comentaris

envia el comentari