Dos agents dels Mossos d'Esquadra detenint una persona

Detenen l'autor del terrible abús a una menor a Igualada

El presumpte violador d'una noia de 16 anys és un jove de 20 anys, de nacionalitat boliviana, que ha estat detingut aquesta matinada a la capital de l'Anoia

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta passada matinada a Igualada un home com a presumpte autor material de la brutal agressió sexual a una menor de 16 anys la nit de la Castanyada a la capital de l'Anoia, segons ha informat la policia catalana a través de les xarxes socials. El cos policial no ha donat més detalls sobre els fets, ja que el cas continua sota secret de sumari.

Ara com ara, agents de la Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS) de la Divisió d'Investigació dels Mossos d'Esquadra estan escorcollant el domicili de l'arrestat, situat al centre d'Igualada. En aquest sentit, segons ha explicat el diari 'La Vanguardia', el detingut és un jove de 20 anys i de nacionalitat boliviana.

Un cas que va colpir tot Catalunya

La víctima, una noia de 16 anys, va ser assaltada en un polígon d'Igualada mentre es dirigia a l'estació de tren per tornar a casa de la seva mare a Vilanova, després de sortir d'una discoteca després de passar la nit de la Castanyada, l'1 de novembre. El presumpte agressor va violar-la i va deixar-la abandonada al carrer, mig despullada.

Va ser trobada per un camioner, que va tapar-la amb una manta, pensant que estava morta, i que va avisar els serveis d'emergència. En aquest sentit, els metges van assegurar que va estar molt a prop de perdre la vida.

La brutal violació, amb punts de sadisme, va provocar greus ferides, tant internes com externes, a la jove, que va estar ingressada durant dos mesos a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Una investigació complicada

La investigació del cas per part dels Mossos d'Esquadra ha estat molt complicada, ja que la noia no ha pogut aportar dades, no hi havia gaires testimonis i les imatges eren escasses. Tot i això, els agents de la policia catalana de l'UCAS han treballat durant gairebé mig any i han aconseguit detenir el presumpte autor de la brutal violació.

Segons la periodista d'investigació Anna Punsí, els Mossos han arribat a la detenció del presumpte violador després d'analitzar imatges molt borroses recollides per testimonis i moltes nits d'espera i vigilància al mateix lloc. En aquest sentit, Punsí ha assegurat que s'han descartat altres sospitosos i que el detingut seria l'únic autor dels fets.