Imatge d'una persona detinguda

Detenen a Barcelona un membre de la màfia italiana

Gennaro Esposito, membre destacat del clan dels Mazzarella, havia estat il·locatlitzable des del juliol de 2020, però va ser enxampat quan la seva dona el va visitar

La policia italiana va informar aquest dimecres passat de la detenció d'un membre de la màfia italiana a Barcelona. Es tracta de Gennaro Esposito, de 34 anys, membre destacat del clan mafiós dels Mazzarella, de qui s'havia perdut la pista el juliol de 2020 i que s'havia instal·lat a la capital catalana. Va poder ser detingut quan es trobava amb una dona, presumptament la seva dona, que s'havia desplaçat a Catalunya des de Nàpols per trobar-se amb el sospitós.

Un dels caps del clan Mazzarella, poderosos dins la Camorra

Esposito, membre amb responsabilitat dins el clan Mazzarella, alhora un dels grups més poderosos dins la Camorra, fugia de la Justícia Italiana, que n'havia dictat l'ordre de cerca. A Itàlia hi tenia pendents dos ordres d'arrest per les acusacions d'extorsió amb l'agreujant de motius mafiosos i d'associació criminal de tipus mafiós, de les quals la Justícia el considerava «greument responsable», segons el diari La Reppublica, que va ser qui va informar del cas.

Esposito era buscat des del novembre, i fugit des de juliol de 2020

Tot i fer-se fonedís, Esposito era perseguit des del novembre passat, encara que no va ser localitzat fins fa poc. Els Carabinieri havien iniciat una investigació a finals de 2020, coordinada per magistrats del departament antimàfia de la Fiscalia de Nàpols. La detenció del mafiós, realitzada per policies del Servei de Cooperació Internacional de la policia italiana i les forces armades espanyoles, de fet, també es va guiar des d'Itàlia, en aquest cas, per part de la unitat d'investigació dels Carabinieri napolitans. 

Actualment, 'Genni cape e bomb', pseudònim d'Esposito (Genni cap i bomba), és a la presó a l'espera de ser extraditat, segons han informat els Carabinieri.

El març de 2021 es va detenir un altre 'capo' a Sant Gervasi

Aquest mateix any 2021 va ser detingut un altre membre de la màfia italiana a Barcelona. En aquest cas, l'home, també de 34 anys, era un dels fugitius més importants i cercats de la 'Ndragheta, un altre dels grups mafiosos més destacats d'Itàlia, localitzat a Calàbria. La Guàrdia Civil va ser l'encarregada d'arrestar el 'capo' a la vora mercat de Sant Gervasi, gràcies a què va poder localitzar un familiar de l'home i a través d'ell en va descobrir l'amagatall.

La policia espanyola va assabentar-se que el sospitós podia amagar-se a Catalunya gràcies a l'oficina francesa contra els estupefaents, que col·laborava amb les autoritats policials italianes en la cerca de l'home. Perseguit per dues ordres de presó preventiva i fugit després d'evadir un cop contra la màfia calabresa, el sospitós estava acusat dels delictes de tràfic de drogues, de blanqueig de capitals i de pertinença a organització mafiosa. De fet, havia estat condemnat l'any 2020 a vint anys per tràfic i blanqueig a Itàlia.