Detenen un camioner per septuplicar la taxa d’alcohol a La Vajol, a l'Alt Empordà

El camioner donar un resultat positiu d’1,12 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més de set vegades per sobre del límit màxim | El camioner, de 62 anys, va encallar el vehicle en un revolt
Imatge del camió bloquejat a l'Alt Empordà | Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d’Esquadra van enxampar dissabte passat, 22 de setembre, un camioner que conduïa per La Vajol, a l’Alt Empordà, septuplicant la taxa d’alcohol permesa. Els agents del cos policial català, d’altra banda, van acusar l’home —de 62 anys i amb nacionalitat letona, tot i que resident a Estònia— d’un presumpte delicte contra la seguretat viària. En fer-li la prova d’alcoholèmia, va donar un resultat positiu d’1,12 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més de set vegades per sobre del límit màxim, que en ser un conductor professional era de 0,15 mg/l.

 

Tot plegat, però, no va acabar aquí. I és que abans de detenir l’home, els Mossos van rebre l’avís per part de diversos veïns del poble que havien vist com el camió s’havia quedat encallat en un revolt. En arribar, doncs, els agents van veure que el vehicle bloquejava el pas i van instar-lo a fer la prova d’alcoholèmia pertinent.

 

Així va quedar el camió a La Vajol, a l'Alt Empordà | Mossos d'Esquadra

 

 

L’home presentava evidents signes d’anar begut

És el que expliquen els Mossos d’Esquadra en un comunicat oficial. En arribar al punt del succés i en fer baixar el conductor de 62 anys del seu cotxe, els agents dels Mossos desplaçats fins al punt de l’incident relaten que l’home presentava evidents signes de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques. També cal destacar, en aquest sentit, que el conductor va donar altres signes del seu estat en intentar fer passar el vehicle de gran tonatge per un tomb d'allò més reduït. 

 

Feta la pertinent prova, els agents van acabar detenint el conductor per septuplicar la taxa d’alcohol permesa en ser conductor professional i va ser acusat d’un presumpte delicte contra la seguretat viaria.

 

El mateix detingut, finalment, va passar el dia 23 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.