ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

Detenen una cuidadora per robar 80.000 euros a uns avis de Barcelona

La dona s'havia aprofitat de la confiança de la parella d'avançada edat per tal que la fessin beneficiària dels seus testaments

Dos agents dels Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu
Dos agents dels Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu | cedida

El passat dijous, 16 d'agost, els Mossos d'Esquadra van detenir una dona que cuidava d'un matrimoni d'avançada edat a Barcelona, després que els sostragués un total de 80.000 euros. A més, l'acusada, de 45 anys i nacionalitat veneçolana, també havia aconseguit posar-se com a beneficiària dels testaments de la parella, de 93 i 88 anys respectivament.

La cuidadora treballava per la parella d'ancians des de l'any 2017

L'inici de la història es remunta a principis de l'any 2017, quan el matrimoni d'ancians va decidir contractar-la, poc després que aquesta s'hagués instal·lat amb la seva família prop del domicili de la parella d'avis.

Un cop es va haver guanyat la seva confiança, l'acusada va començar a dur a terme una sèrie de tasques a casa de les víctimes, tals com feines de neteja o la compra diària, entre altres activitats domèstiques. A canvi, rebia una compensació de 500 euros mensuals.

Al llarg dels últims mesos, la parella d'ancians havia patit una disminució de les capacitats cognitives, així com una pèrdua de memòria que es feia més evident amb el pas del temps. Va ser aleshores quan la detinguda va decidir aprofitar-se de la situació, i va manipular a la parella d'ancians per tal que l'autoritzessin a fer reintegraments bancaris, fent-se servir de l'excusa d'ajudar-los amb els tràmits.

La detinguda s'havia posat com a beneficiària del testament de la parella

D'aquesta manera, la cuidadora va poder accedir als comptes de la parella i apropiar-se dels estalvis que posseïa el matrimoni d'avançada edat. Finalment, els ancians es van adonar que la seva caixa de cabals havia desaparegut, i va ser quan es van posar en contacte amb una neboda seva per alertar-la sobre la situació.

Els familiars directes de la parella van contactar immediatament amb els Mossos d'Esquadra, que van engegar una investigació al respecte. Va ser aleshores quan les forces de l'ordre van detectar una disminució alarmant del capital dels avis des del moment de la contractació de l'acusada, i finalment van descobrir que la cuidadora havia arribat a sostreure 30.000 euros dels comptes del matrimoni.

Però els Mossos d'Esquadra no només van descobrir això. I és que la detinguda també havia aconseguit posar-se com a beneficiària del testament del matrimoni, després de fer acudir un notari al domicili i d'haver-li entregat uns informes mèdics on no constaven les disminucions cognitives que la parella patia en els últims mesos.

La cuidadora enviava diners al seu país d'origen

Per aquest motiu, els agents van sol·licitar permís al Jutjat d'Instrucció de Barcelona en funcions de Guàrdia per tal de dur a terme una entrada i un registre al domicili de la cuidadora. Allí van poder recuperar fins a 4.000 euros i documentació bancària de les víctimes, i també van descobrir informació que demostrava que l'acusada havia enviat diners al seu país d'origen.

El passat dissabte, 18 d'agost, la cuidadora va passar a disposició judicial, i poc després el jutge en decretava la llibertat amb càrrecs.  


Comentaris

envia el comentari