rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Detenen dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona per robar 4.000 euros a una parella xinesa

Els dos acusats van fer a les seves víctimes firmar un paper, i es van emportar els diners sense donar cap explicació

 

La Guàrdia Urbana de Barcelona, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Assumptes Interns de la Guàrdia Urbana ha detingut a dos agents que van robar 4.000 euros a una ciutadana xinesa aprofitant que no parlava ni castellà ni català. Segons avança 'La Vanguardia', dues persones havien quedat a la Verneda per fer un intercanvi de divises. És habitual entre les persones xineses comprar i vendre euros i altres divises.

 

Contacten per mòbil, queden, s'intercanvien els diners, sobretot, euros per dòlars o euros per renminbis, i els dos marxen cap a casa seva. Això és el que va passar el 7 de febrer. Quan un dels dos, després d'acabar el tracte, va obrir el sobre per contar els diners, va aparèixer una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Després de parlar amb la dona, li van dir que s'havien de quedar els diners i li van fer signar un document.

Les víctimes van denunciar el fet als Mossos d'Esquadra

La dona i l'altre home xinès, com que no sabien quin era el motiu pel qual havia hagut d'entregar els diners a la policia, van presentar una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra. Es va poder confirmar que no es tractava d'una patrulla de la policia catalana i es va posar el cas en coneixement d'un jutjat de Barcelona que va iniciar les investigacions.

 

L'home i la dona no van poder confirmar durant les diligències quina policia va ser la que es va quedar els seus diners o quin uniforme portaven. Assumptes Interns de la Guàrdia Urbana de Barcelona, però, va poder investigar el cas i finalment va poder identificar als dos agents. Les càmeres de seguretat de la zona van ajudar la policia a saber quina patrulla es va quedar amb els diners dels ciutadans xinesos.

 

Finalment aquesta unitat de la Guàrdia Urbana, encarregada d'investigar els agents que poden incórrer en possibles il·lícits penals, van detenir als dos agents aquesta setmana. Ara caldrà veure quina tipificació penal els hi imputa el jutge però podrien ser acusats de malversació de fons.