Detenen dos cops en deu dies un fals inspector a Barcelona

Estafava establiments demanant diners a canvi d'evitar una possible sanció

Els Mossos han detingut el fals inspector. | Mossos

Els Mossos d’Esquadra van detenir un home de 64 anys per fer-se passar per inspector de treball fent inspeccions en establiments i demanant diners a canvi d’evitar una sanció per part de l’organisme pel qual deia que treballava. Era jubilat i havia sigut inspector de Treball i Seguretat Social del Ministeri de Treball i inspector de Treball de la Generalitat de Catalunya. Aprofitant aquests coneixements, el detingut s’adreçava a establiments on els responsables eren persones estrangeres, amb barrera idiomàtica i amb manca d’informació en la legislació vigent, per fer inspeccions de treball falses. 

Demanava documentació tant del local com dels treballadors, prenia notes de totes les dades i els sancionava. Gràcies a la seva alta formació en aquest camp, ja que el detingut també és autor de diversos llibres de dret i doctorat en aquesta matèria, generava confiança amb les víctimes i els proposava passar per alt la sanció que prèviament havia comunicat a canvi de diners en efectiu, pagament a què accedien les víctimes per desconeixement. Arran d’aquesta detenció, el detingut va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Ara bé, el 4 de març agents del Grup Operatiu d’Investigació de la Unitat Regional d’Instrucció d’Atestats el va tornar a arrestar pels mateixos fets en un altre establiment. També va quedar en llibertat. Les dues detencions es van poder fer amb rapidesa perquè les víctimes van avisar al telèfon d’emergències. Els investigadors li van imputar un total de setze delictes d’usurpació de les funcions públiques, vuit delictes d’estafa, dos més en grau de temptativa, i nou delictes de falsificació de document públic.
  


Comentaris

envia el comentari