rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Troben els cadàvers de la mare i el nen de 10 anys desapareguts a Canàries

Detenen dos joves de 19 i 23 anys per agredir dos agents de la Policia Municipal de Sabadell

El sindicat SPPM-Cat atribueix els fets a la manca d'efectius
Imatge d'arxiu de dos agents de la Policia Municipal de Sabadell.   | Ajuntament de Sabadell

 

Dos agents de la Policia Municipal de Sabadell, al Vallès Occidental, han resultat ferits aquesta passada matinada de dilluns, 9 d’abril, en una actuació en què també hi han acabat intervenint els Mossos d’Esquadra. Els agents van acudir al lloc dels fets després d’un avís per molèsties de soroll, i durant la intervenció, un agent va resultar ferit en una mà i l’altra a l’esquena.

El motiu: la manca d'efectius

Els fets van tenir lloc a les dues menys deu minuts de la matinada, quan una patrulla es va traslladar fins al lloc dels fets després de rebre un avís relacionat amb molèsties per sorolls. Segons fonts policials, en arribar al lloc, els agents van trobar-se dos homes, de 19 i 23 anys, que van agredir-los i un agent va resultar ferit en una mà i l’altra a l’esquena.

 

A continuació, i en veure que no podien reduir els agressors, els agents van demanar ajuda a una segona patrulla de la Policia Municipal. No obstant això, aquesta estava atenent l’incendi d’un vehicle a l’altra punta de la ciutat catalana. Així doncs, van acabar demanant reforços als Mossos d'Esquadra, els quals van enviar quatre unitats més, i els van acabar detenint. 

 

Fonts del Sindicat Professional de Policies Municipals de Catalunya (SPPM-Cat) atribueixen els fets a la «manca d'efectius» que hi ha al cos i sobretot als pocs professionals que treballen en el torn de nit.

Un pla per ampliar el cos durant el 2018

«Volem denunciar que la incompetència del regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Perarnau i del cap del cos, Joan Antoni Quesada, que de manera conscient, pensada i volguda, han deixat els torns bàsics de treball de matí, tarda i nit sense efectius suficients», han denunciat fonts del Sindicat al mateix temps que alerten que «s'està posant en perill la seguretat d’aquests treballadors alhora que no garanteix un servei ciutadà suficient i de qualitat».

 

Per la seva banda, fonts municipals han rebutjat aquestes crítiques i han recordat que l'executiu té sobre la taula un pla per ampliar el cos que aquest 2018 incorporarà tretze nous policies.