ÚLTIMA HORA

🔴 Les tres prioritats de 'Tsunami Democràtic' després dels aldarulls

URGENT

⚽️ La Lliga demana a la Federació que el clàssic del 26 d'octubre se celebri a Madrid

Dos detinguts a Osona per robatori amb força en un domicili

La Policia Local de Manlleu va sorprendre dos veïns de la ciutat quan intentaven accedir a un habitatge
Els dos detinguts són veïns de Manlleu | Cedida

 

La Policia Local de Manlleu ha detingut dues persones per robatori amb força mentre intentaven accedir en un domicili de la ciutat, a la comarca d'Osona. Els fets van passar l'11 de gener a tres quarts de nou del vespre, quan una patrulla del dispositiu de prevenció de robatoris enxampava dos individus, veïns de Manlleu, intentant entrar a un habitatge. Els detinguts van ser traslladats a les dependències policials i van passar a disposició judicial després de tramitar-se la instrucció. 

 

Fa només dos dies, els Mossos d'Esquadra detenien dos joves de divuit i dinou anys a Girona pel robatori a un domicili mentre els propietaris estaven dormint. Es van emportar 1.200 euros, a més de roba i dispositius electrònics. Va ser el propietari de la casa qui va alertar la policia després d'enxampar els dos joves quan sortien per la finestra. Tan sols uns minuts després, la policia va poder recuperar dues motxilles amb els objectes robats. Els dos joves van quedar en llibertat provisional.

 

 

Precaució de policies i ciutadans per evitar robatoris a la llar

El robatori amb força a un domicili és un dels delictes contra els quals lluiten al màxim els cossos policials. Els Mossos i Policia Local han reforçat les tasques de vigilància i prevenció d'aquest tipus de delicte, mitjançant l'augment de patrulles i, en alguns casos, amb la instal·lació de càmeres de seguretat a l'entrada i sortida dels municipis per facilitar les investigacions.

 

Una patrulla del dispositiu de prevenció de robatoris sorprenia els lladres en ple robatori | TV3
 

 

Per altra banda, la policia assenyala que la gran majoria de robatoris amb força es produeixen quan no hi ha ningú dins dels habitatges, pel que els lladres s'eviten enfrontaments. Solen entrar per la porta principal forçant el bombí o per finestres, si es tracta de plantes baixes, i actuen amb rapidesa perquè el robatori no s'allargui més de cinc minuts.

 

 

Entre els seus consells de seguretat al ciutadà, els Mossos recomanen desar els objectes valuosos en llocs segurs, recordar tancar tots els accessos amb clau i no deixar senyals evidents d'absència a l'habitatge, avisant-ne fins i tot a persones properes que puguin estar alerta de qualsevol moviment estrany.

Comentaris