Detenen un grup per estafar 360.000 euros a una agència de viatges de Girona

La Guàrdia Civil busca una tercera persona implicada en l'estafa

Guàrdia Civil
Una de les tres persones implicades en l'estafa treballava a l'agència de viatges afectada | Cedida

La Guàrdia Civil ha detingut dues persones i està buscant-ne una tercera per presumptament estafar 360.000 euros a una agència de viatges de Girona, en la qual treballava una d'elles, en desviar els diners mitjançant transferències irregulars als seus comptes bancaris.

 

Segons ha informat l'Institut Armat aquest dilluns en un comunicat, la investigació va començar el 2017 quan l'apoderat de l'agència va presentar una denúncia en haver trobat en la comptabilitat de l'empresa unes 50 transferències irregulars en conceptes de pagaments de serveis.

Les transferències es van fer a números de compte desconeguts, entre el 2012 i 2014, en concret a cinc comptes bancaris de diferents entitats, i les extraccions es feien des de caixers automàtics, en imports d'entre 1.000 i 10.000 euros, el mateix dia de la transferència.

Diners
Les extraccions es feien en imports d'entre 1.000 i 10.000 euros | Cedida

 

Una treballadora editava els comptes dels clients

Els investigadors van determinar que una treballadora amb accés al sistema comptable editava els comptes dels clients i posteriorment fingia que els diners estafats es transferien a comptes de pagament a establiments i grups hotelers amb els quals treballava l'agència, i feia servir com a justificant pagaments a reserves anul·lades o falsejades.

La Guàrdia Civil, el 17 d'abril, va arrestar aquesta treballadora i un còmplice que l'ajudava a extreure els diners dels comptes, tots dos de nacionalitat espanyola, i estan buscant un tercer implicat, de nacionalitat pakistanesa. Els dos detinguts van passar a la disposició del Jutjat d'Instrucció 2 de Blanes després de ser detinguts per presumpta estafa continuada, apropiació indeguda i falsedat documental, i van quedar en llibertat provisional a l'espera de judici.


Comentaris

envia el comentari