Un home drogat intenta entrar de nit al complex de Repsol de Tarragona i agredeix un vigilant

Els Mossos desmenteixen un missatge que s'ha fet viral a les xarxes socials i que relaciona els fets amb un hipotètic atemptat: «És fals»

quimica
El Polígon Nord de Tarragona, en una imatge recent d'arxiu | Àngel Ullate

Un hipotètic intent d'atemptat terrorista a l'empresa química Repsol de la Pobla de Mafumet és l'última notícia falsa —les cèlebres 'fake news'— que ha començat a córrer pels WhatsApps tarragonins durant aquest divendres, 16 d'agost. Els Mossos d'Esquadra s'han encarregat ràpidament de desmentir el rumor, i de recordar que no s'ha produït cap intent ni d'atemptat ni de terrorisme a la química tarragonina per molt que el rumor s'hagi estès amb relativa facilitat, tot i que sí que es va produir un incident.

Els Mossos han detingut un jove a les instal·lacions de Repsol, però en cap cas per fets relacionats amb el terrorisme

La policia catalana, però, sí que confirma una actuació a les instal·lacions de Repsol poc abans de les 23.30 hores d'aquest dijous, 15 d'agost, tot i aclarir que «es descarta que es tracti d'un incident relacionat amb terrorisme». Els Mossos van detenir un jove de 31 anys i nacionalitat marroquina per intentar entrar a l'empresa i llençar un extintor als vigilants de seguretat, que el van retenir fins a l'arribada policial. El detingut duia cocaïna a sobre, i està acusat d'un doble delicte de lesions i de violació de domicili jurídic.

Malgrat la certesa de la detenció i l'ensurt de les xarxes, paga la pena tornar a repetir la informació més rellevant: no, no s'ha produït cap intent d'atemptat terrorista a la petroquímica de Tarragona i la informació que corre per WhatsApp és totalment falsa.


Comentaris

envia el comentari