Detenen Ignacio González, l'expresident de la Comunitat de Madrid

L'operació és per la presumpta corrupció a l'empresa pública Canal de Isabel II

Agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil han detingut aquest dimecres l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González per suposats delictes de malversació, blanqueig de capitals i administració deslleial en el cas del Canal de Isabel II, l'empresa pública d'aigües de Madrid d'on ell era president del consell d'administració. González ha estat detingut per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco, que investiga un possible desviament de fons de l'empresa pública mitjançant la compra d'empreses que no tenien el valor que se li atribuïa. Entre elles, hi hauria l'adquisició de l'empresa Emissao, denunciada pel mateix Canal de Isabel II. Juntament amb González, la Guàrdia Civil ha detingut altres exresponsables del Canal de Isabel II que estaven sent investigats des de feia mesos. 

González va ser president del consell d'administració del Canal de Isabel II entre el 2003 i 2012, abans de ser president de la Comunitat de Madrid. En aquesta època hauria fet diverses operacions de compra d'empreses a l'estranger (al Brasil i Colòmbia) que segons la Guàrdia Civil podrien amagar el pagament de comissions i desviament de fons del Canal de Isabel II.

 

Entre altres, s'investiga la compra de l'empresa brasilera Emissao l'any 2013, que després de la seva sortida va ser denunciada pel mateix Canal de Isabel II, i on l'empresa pública hauria pagat més de 21 milions d'euros, una quantitat desorbitada per a una empresa que, segons les investigacions, quatre anys després només valia una quarta part d'aquest import. Els agents també investiguen l'empresa Inassa, dirigida per un estret col·laborador de González, així com dues empreses a Colòmbia. Les detencions s'han fet en paral·lel a una sèrie de registres que estan en marxa, i en l'operació es preveu la detenció d'una desena de persones.Comentaris

envia el comentari