Detenen l'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, i el cap de la policia local

Estaria relacionat amb la investigació per les multes de trànsit

Joan Sans, alcalde de l'Arboç.
Joan Sans, alcalde de l'Arboç | BP Diari

L'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, i el cap de la policia local han estat detinguts pels Mossos d'Esquadra aquest dimecres 27 de març, segons ha avançat l'agència de notícies EFE. Segons l'agència, les detencions s'haurien fet per un possible delicte de falsedat documental i un altre de prevaricació, tal com han informat des de fonts judicials. Un jutge del Vendrell investigava el cas d'un seguit de multes que s'havien posat a l'alcalde.

El mateix Joan Sans va explicar fa unes setmanes que se sentia «víctima d'una persecució» per part d'un agent de la policia local. Des d'EFE apunten que les multes posades rondarien els 2.000 euros. Entre les diferents investigacions del jutge hi ha una suposada manipulació d'expedients, la justificació d'una acta de cessió d'un cotxe de l'alcalde que estava abandonat a la via pública, i la composició de la plantilla del cos de la policia local.

Registres a la comissaria de la policia

El mes de febrer van tenir lloc uns registres a la comissaria de la policia local de l'Arboç, així com a l'Ajuntament. En aquell moment, des de la CUP van demanar explicacions per les informacions que havien sortit a la llum. Joan Sans va respondre a principis de febrer que es tractava d'una «persecució» i «assetjament» que patia per part d'un agent de la policia. L'alcalde va denunciar que no s'havien seguit els protocols habituals amb el cas del seu cotxe.

De moment, segons s'ha apuntat des de l'agència EFE, l'alcalde i el cap de policia han estat traslladats a la comissaria dels Mossos d'Esquadra del Vendrell, amb previsió que demà dijous passin a disposició judicial. De moment, no hi ha cap comunicació oficial per part de l'Ajuntament de l'Arboç. La detenció arriba poques setmanes abans de l'inici de la campanya per a les eleccions municipals, on es donava per fet que Sans tornaria a ser el candidat del PSC.


Comentaris

envia el comentari