ARA MATEIX

🔴 Jordi Cuixart surt de la presó de Lledoners

Detenen un lladre que utilitzava tapes de clavegueram per entrar als llocs on robava

Se l’acusa de perpetuar fins a sis robatoris amb força, tots ells comesos a Barcelona
Imatge del lladre en un dels robatoris | Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d’Esquadra de Ciutat Vella han detingut un home de nacionalitat italiana i de 34 anys, a qui acusen de cometre un total de sis robatoris amb força a Barcelona al llarg de les últimes setmanes. Per dur-los a terme, el lladre se servia de tapes de clavegueram, amb les quals trencava els vidres dels aparadors, finestres o accessos diversos d’aquells establiments on tenia intenció de cometre els robatoris.

 

Un cop detingut, l’home va passar a disposició judicial, i posteriorment el jutge va decretar el seu ingrés a presó provisional. Amb tot, fonts properes a les autoritats policials han informat que la investigació continua oberta, i que no es descarten més detencions i que hi hagin més imputacions contra el detingut.

 

 

El lladre va cometre fins a sis robatoris

L’origen de la investigació es remunta al passat 26 de juliol, moment en el qual els Mossos van ser informats d’un robatori amb força que havia tingut lloc en un restaurant del carrer Hospital de Barcelona, situat al districte de Ciutat Vella.

 

El detingut havia utilitzat una tapa de clavegueram per trencar parcialment un dels vidres de l’establiment, i posteriorment entrar i dur a terme la seva comesa. En total, el lladre es va endur 200 euros i dues tauletes electròniques.

 

A mesura que la investigació anava avançant, la Unitat d’Investigació de Ciutat Vella va poder identificar l’autor del robatori, i les indagacions policials també van permetre deixar al descobert que el lladre també estava implicat en el robatori d’un altre restaurant, així com de dos domicilis, situats al carrer Jovenallos.

 

A més, el detingut havia protagonitzat una temptativa de robatori a un magatzem del carrer Cirera, però en aquella ocasió ell i el seu acompanyant van ser descoberts pels veïns i es van veure obligats a marxar.

 

El detingut va intentar escapar dels Mossos en una bicicleta

Finalment, els agents van rebre un avís el passat 14 de setembre, segons el qual s’estava produint un robatori al carrer Rocafort, més concretament en una clínica dental. Just en el moment en el qual arribaven els Mossos d’Esquadra, van ser testimonis d’un home que sortia per un forat que hi havia en un dels vidres de l’aparador.

 

En veure la policia, l’home va intentar fugir utilitzant una bicicleta, però al cap de poc era detingut pels agents, que quan van procedir a escorcollar-lo van trobar les eines que havia utilitzat per forçar l’establiment, així com una bossa amb mostres de productes dentals.