Pla general d'un moment de la intervenció policial en el marc de l'operatiu antidroga a Lleida i Balaguer

Detenen 3 lladres amb quasi 60 mòbils robats al Festival Cruïlla de Barcelona

El primer va ser arrestat ja la nit de divendres

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dissabte a la nit dos lladres de mòbils al festival Cruïlla de Barcelona. La policia els ha detectat en un control i els han trobat 42 mòbils. Divendres a la nit ja van detenir un altre furtador amb 15 telèfons robats al mateix festival, que s'ha celebrat al parc del Fòrum. 

En total, doncs, s'han detingut tres persones que havien robat un total de 57 telèfons mòbils.

La continuïtat dels festivals, en dubte: Argimon no n'és partidari per la situació epidemiològica

En un altre ordre de coses, però encara en referència a festivals de música com el Cruïlla, podrien tenir els dies comptats. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assegurat que no és partidari que "festivals molt multitudinaris es tornin a produir en les properes setmanes". Ha fet aquestes declaracions un dia després de la darrera jornada del Cruïlla, que va reunir més de 50.000 persones en tres dies.

El conseller ha dit que tot i la bona organització del Cruïlla, hi ha hagut imatges que no els han agradat gens. "Quan el Procicat autoritza els festivals parteix de dos estudis: el de l'Apolo i Sant Jordi, però una cosa és l'assaig clínic i l'altra quan ho portes a la vida real". En aquest sentit, ha dit que a les quatre o cinc del matí es més complicat mantenir la mascareta al 100% i en una situació amb la proliferació de la variant Delta.

Argimon, amb el president, Pere Aragonès, s'han reunit aquest diumenge amb treballadors de l'Hospital Universitari de Bellvitge. El líder de l'executiu ha anunciat que en els propers dies s'ampliaran les restriccions a Catalunya. Aragonès ha destacat l'impacte en matèria hospitalària i d'ingressos i en menor mesura a les UCI.

"La vacunació avança com mai, però fins que tots estiguem protegits, cadascú de nosaltres no estarà salvat i cal extremar les mesures de protecció", ha afirmat. "El virus ens colpeja amb força amb un nivell de contagis molt elevat", ha alertat.

El president ha apuntat que entre les persones ingressades també hi ha els que han rebut una dosi o la pauta completa de vacunació. "Ens hem de protegir malgrat estiguem vacunats per la nostra pròpia salut i per ajudar als professionals sanitaris del país".