Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Detenen una mare menor d'edat perquè la seva filla va patir quatre fractures en dues setmanes

Ara es troba a disposició de la Fiscalia de Menors
Imatge d'arxiu de l'Hospital Matern Infantil de Màlaga  | Cedida

 

Una mare menor d'edat ha quedat detinguda després que la seva filla, una nena de dos anys, hagi patit quatre fractures en tan sols dues setmanes. La seva progenitora, de 17 anys, ha estat denunciada per l'Hospital Matern Infantil de Màlaga, pels continuats episodis de caigudes i traumatismes de la jove, davant la possibilitat de trobar-se davant un cas de maltractament. 

 

A més, la mare de la menor investigada, de 37 anys, també ha estat detinguda, perquè la policia sospita que és possible que s'hagin produït negligències. Per ara, s'està intentant trobar l'origen de les lesions i les circumstàncies en què han tingut lloc. La petita ha quedat ara en mans del seu pare. 

Fractures molt seguides i explicacions insuficients

Tot va començar amb un informe mèdic del passat 23 de gener, quan el pare de la petita, de 22 anys i separat de la mare, va acudir a un pediatre pels seus continuats plors, causats per un dolor en la seva cama esquerra. Posteriorment, va ser derivada a l'Hospital Matern de la ciutat andalusa, on l'equip mèdic va identificar una fractura espiroide a la tíbia de la cama esquerra de la menor. 

 

En aquella ocasió, la mare de la petita va al·legar que havia caigut del llit on dormia. Però la situació no va quedar només en això, ja que tan sols dos dies després es va presentar novament a urgències per un altre accident domèstic. Concretament, un suposat desmai hauria fet que la seva àvia caigués a sobre la petita. En aquell cas, el diagnòstic va identificar una doble fractura, en el fèmur i en la tíbia de la cama dreta de la petita de dos anys. 

 

Després d'aquests incidents, es van iniciar les primeres investigacions, i el cas va passar a les mans del Grup de Menors de la Guàrdia Civil. La policia va considerar la possibilitat que les lesions no fossin producte d'agressions intencionades, i en l'informe que es va elaborar es va determinar que podria haver-hi una conducta negligent en la cura de la nena. 

Un últim ingrés, el que va fer saltar totes les alarmes

Però va ser un últim ingrés de la menor a l'hospital, el passat 6 de febrer, el que va fer saltar totes les alarmes. Aquesta vegada, la petita presentava fractures en els ossos cúbit i al radi de l'avantbraç dret. Tenint en compte que totes les lesions s'havien produït mentre era cuidada per la mare i la seva família, les autoritats van denunciar-la per possible maltractament infantil «greu i reiterat». 

 

Després d'això, la Guàrdia civil va decidir actuar, i va detenir la jove de 17 anys i la seva mare de 37 anys. Ara, la Fiscalia de Menors s'està fent càrrec de la mare de la petita, mentre que un jutjat de guàrdia de Màlaga és l'encarregat d'escoltar la versió de l'àvia sobre els reiterats accidents i les lesions que la seva neta ha patit. 

Comentaris