Detenen 39 persones vinculades a les màfies asiàtiques d'explotació sexual a Barcelona

Identifiquen 41 víctimes explotades per proxenetes de la seva mateixa nacionalitat en condicions de semiesclavitud
La jove relata com el negoci balla entre la «legalitat i el proxenetisme» | CatalunyaDiari.cat

 

La Policia Nacional ha detingut 39 persones vinculades a les màfies asiàtiques d'explotació sexual que operen a Barcelona. L'operatiu va començar a principis d'any. Dels detinguts, a 15 se'ls atribueix un delicte de prostitució i contra els drets dels treballadors, ja que se'ls considera responsables dels locals. A 25 se'ls ha detingut per infracció de la Llei d'Estrangeria.

 

Els agents han fet diverses inspeccions en pisos i locals de la capital catalana i d'altres municipis de l'Àrea Metropolitana, on es prostituïen dones de nacionalitat xinesa sota l'aparença, en molts casos, de ser establiments de massatge. Les víctimes vivien en condicions de semiesclavitud i estaven disponibles a qualsevol hora i cada dia.

 

Disponibles a qualsevol hora, cada dia

Les màfies introduïen les dones a l'Estat i les obligaven a exercir la prostitució per pagar el deute que havien contret. Són captades en les zones més humils d'Àsia. Els proxenetes els retiren el passaport un cop arriben a Espanya i, per tant, no tenen permís de residència ni de feina, i es veuen obligades a acceptar les condicions dels explotadors.

 

A més, les rotaven contínuament entre els immobles que controla l'organització, així que molts cops no són conscients d'on són, ja que tenen molt poc contacte amb l'exterior.

 

També et pot interessar...