Detenen 39 persones vinculades a les màfies asiàtiques d'explotació sexual a Barcelona

Identifiquen 41 víctimes explotades per proxenetes de la seva mateixa nacionalitat en condicions de semiesclavitud

La jove relata com el negoci balla entre la «legalitat i el proxenetisme» | CatalunyaDiari.cat

La Policia Nacional ha detingut 39 persones vinculades a les màfies asiàtiques d'explotació sexual que operen a Barcelona. L'operatiu va començar a principis d'any. Dels detinguts, a 15 se'ls atribueix un delicte de prostitució i contra els drets dels treballadors, ja que se'ls considera responsables dels locals. A 25 se'ls ha detingut per infracció de la Llei d'Estrangeria.

Els agents han fet diverses inspeccions en pisos i locals de la capital catalana i d'altres municipis de l'Àrea Metropolitana, on es prostituïen dones de nacionalitat xinesa sota l'aparença, en molts casos, de ser establiments de massatge. Les víctimes vivien en condicions de semiesclavitud i estaven disponibles a qualsevol hora i cada dia.

Disponibles a qualsevol hora, cada dia

Les màfies introduïen les dones a l'Estat i les obligaven a exercir la prostitució per pagar el deute que havien contret. Són captades en les zones més humils d'Àsia. Els proxenetes els retiren el passaport un cop arriben a Espanya i, per tant, no tenen permís de residència ni de feina, i es veuen obligades a acceptar les condicions dels explotadors.

A més, les rotaven contínuament entre els immobles que controla l'organització, així que molts cops no són conscients d'on són, ja que tenen molt poc contacte amb l'exterior.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari