Detenen un home per la crema de 40 contenidors i 6 cotxes a Barcelona

La Guàrdia Urbana va localitzar-lo el dimecres passat fruit d'un dispositiu específic per aquest objectiu | L'home va ser enxampat amb 9 encenedors a la butxaca

Un dels contenidors cremats pel piròman de Barcelona
Un dels contenidors cremats pel piròman de Barcelona | Guàrdia Urbana | Betevé

La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir un home de 50 anys com a presumpte autor de la crema reiterada de contenidors a la zona de Poblenou. La detenció és el resultat d'un dispositiu específic que es va iniciar el desembre de 2018 per identificar i detenir el presumpte autor de la crema intencionada de més de 40 contenidors de residus i 6 turismes al barri del Poblenou.

En el moment de la detenció, el 20 de febrer a les 16.15 hores al Centre Comercial de les Glòries, l'home portava 9 encenedors i trossos de paper de cel·lulosa. La investigació es va dur a terme situant en un mapa la ubicació dels contenidors cremats, les franges horàries i el modus operandi, a partir dels informes de la Policia de Barri de Sant Martí.

L'home, enxampat amb 9 encenedors

El Grup de Delinqüència Urbana de Sant Martí va intensificar la presència no uniformada a la zona on s'havien provocat els incendis i va observar conductes en el detingut que clarament el situaven com a sospitós dels fets investigats. Després d'analitzar les imatges de les càmeres de videovigilància es va poder identificar «sense cap gènere de dubtes» al detingut, segons informa la Guàrdia Urbana en un comunicat. 

Imatge d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb la nova uniformitat. | CatalunyaDiari.cat

 

Aquesta persona introduïa papers i altres objectes inflamables en els contenidors que van resultar cremats el 22 de gener al davant del número 229 del passeig Taulat i el 23 de gener a la cruïlla dels carrers Pallars amb Roc Boronat.


Comentaris

envia el comentari