Detenen un professor de Salt per enviar missatges i fotografies sexuals a alumnes

Quatre adolescents d'entre 14 i 15 anys han denunciat els fets
Els Mossos d'Esquadra, en una imatge d'arxiu | Europa Press

 

Els Mossos d'Esquadra han detingut un professor de francès d'un institut de Salt, al Gironès, que enviava missatges sexuals a les seves alumnes a través del mòbil. En algun cas, també els hi havia fet arribar fotografies on apareixia despullat.

 

Tot i que els agents d'investigació el van detenir aquest passat dijous, 15 de febrer, després de passar davant del jutge, l'acusat va quedar en llibertat provisional ahir divendres 16 de febrer. 

 

L'home, d'uns 37 anys i veí de Platja d'Aro, al Baix Empordà, —on va ser regidor d'Esports, Infància i Joventut, Participació Ciutadana i Entitats Locals a Platja d'Aro entre el 2011 i el 2015— aprofitava que tenia els telèfons de les alumnes per enviar-los missatges pujats de to a través de les xarxes socials. De moment, però, els Mossos d'Esquadra han rebut quatre denúncies i el Departament d'Ensenyament ja ha obert un expedient disciplinari al professor.

Missatges i fotografies sexuals

El detingut treballa en un institut de Salt, on dona classes de francès. Segons la policia, el professor aprofitava que tenia els telèfons de les seves alumnes per enviar-los missatges amb connotacions sexuals, fotografies on apareixia despullat i, fins i tot, a alguna va proposar-li de mantenir relacions.
 

El docent contactava amb les adolescents a qui feia classe a través de les xarxes socials. D'entrada, comentava continguts relacionats amb la matèria però a partir d'aquí, anava apujant el to de les converses. En tots els casos, es tractava d'adolescents d'entre 14 i 15 anys. 

 

Fins ara, els Mossos d'Esquadra han rebut quatre denúncies. Els agents, que van obrir una investigació per abusos sexuals, van prendre declaració a les alumnes. A través del seu relat, van anar descobrint la manera com el professor intentava guanyar-se la seva confiança per enviar-los missatges lascius. 
 

Segons sembla, el docent ja va fer servir aquesta estratègia amb una alumna de l'institut el passat mes de desembre. La jove, però, després de rebre els missatges amb continguts sexuals, va bloquejar el professor a la xarxa social i ho va posar en coneixement de la seva tutora.