Detenen sis tennistes per arreglar tornejos de tennis

S'han practicat diverses detencions en el marc de l'operació 'Futures'

La Guàrdia Civil desmantellat una organització criminal especialitzada en la corrupció d'esdeveniments esportius de tennis de les categories Futures i Challenger i ha detingut 34 persones, sis d'ells tennistes. L'operació, batejada Futures, s'ha desenvolupat a les demaracions de Madrid, Sevilla, la Corunya, Pontevedra, Còrdova, Almeria, Huelva, Cadis, Barcelona, ​​Càceres, Badajoz i Ciudad Real, on s'han practicat les detencions. Entre els detinguts es troben els dos caps de l'organització assentats a Sevilla i la Corunya. Un dels tornejos que s'hauria arreglat, entre els 17 que s'investiguen, s'hauria fet a Tarragona.

Els agents de la Guàrdia Civil van iniciar la investigació després de rebre una informació de la TIU (Tennis Integrity Unit), organisme internacional encarregat de vetllar per la integritat en el món del tennis, sobre un intent de corrupció en un esdeveniment esportiu. Les primeres gestions efectuades van permetre saber que per al tripijoc dels diferents partits utilitzaven la figura d'un intermediari, un tennista que era el que mantenia el contacte directe amb els tennistes a corrompre per arreglar els resultats i així obtenir una quantitat proporcional a l'aposta.

La investigació ha permès acreditar la participació d'aquesta organització en 17 esdeveniments celebrats a Sevilla, Huelva, Tarragona, Madrid i Porto, i s'està pendents de rebre informació per part d'un dels principals mitjans d'apostes sobre si han estat corromputs altres esdeveniments sobre els que es tenen sospites.


Comentaris

envia el comentari