Detenen a l'Empordà un dels traficants de droga europeus més buscats

Es tracta d'un ciutadà lituà de 48 anys, que passava desapercebut i feia vida familiar a Platja d'Aro

La Guàrdia Civil, en una imatge d'arxiu
La Guàrdia Civil va detenir el narcotraficant el 16 d'agost | CatalunyaDiari.cat

La Guàrdia Civil ha detingut un lituà de 48 anys a Platja d'Aro, a la comarca del Baix Empordà, a qui la policia russa considera un dels més importants traficants de droga del país. L'home passava totalment desapercebut al municipi gironí, fent vida familiar. Ara bé, les autoritats li atribueixen l'enviament de 260 quilos d'haixix a la ciutat russa de Sant Petersburg.

L'home és el cap d'una important organització dedicada al tràfic d'haixix entre Espanya i Rússia. La Guàrdia Civil va arrestar el traficant quan sortia de casa seva, l'home comptava amb una ordre de detenció internacional.

Detingut en el marc de l'operació «Coberto»

L'operació policial que ha acabat amb la detenció del delinqüent es va iniciar quan la Guàrdia Civil, en l'àmbit de la cooperació policial europea, va ser informada pels cossos policials de Rússia que el lituà es podria estar amagant a Platja d'Aro. Llavors també els van comunicar que es tractava d'un home directament relacionat amb una organització criminal de tràfic de drogues i que sobre ell hi havia una ordre de detenció internacional.

Va ser durant el mes d'abril quan agents dels equips contra la Delinqüència Organitzada i Antidrogues de la Guàrdia Civil de Girona van iniciar les investigacions pertinents dintre de l'operació «Coberto» -com la van anomenar-. A partir d'aquell moment van començar a investigar a Platja d'Aro per intentar esbrinar on es trobava l'home.

Després d'un temps d'investigació en el qual els agents havien demanat dades sobre les persones d'origen lituà residents a la zona, van començar a tenir les primeres sospites. En concret es van fixar en un individu que vivia a la zona amb la seva dona i els seus fills i que no cridava gens l'atenció, era un veí més, o això era el que semblava.

La Guàrdia Civil el va interceptar quan sortia de casa

Després d'un temps investigant-lo, finalment els agents de la Guàrdia Civil el van poder detenir el passat dijous 16 d'agost. Cap a les 9.00 hores del matí l'home sortia de casa i els guàrdies civils van aprofitar l'ocasió per interceptar-lo. El van haver de reduir, ja que, segons els havien dit els cossos policials russos és un home potencialment perillós.

Immediatament, van comprovar la seva documentació i van veure que corresponia amb la de l'home que buscaven a Rússia, un ciutadà lituà de 48 anys. A més, van confirmar també que es tractava de documentació real. El delinqüent va ser arrestat i després va passar a disposició judicial per poder iniciar el procés d'extradició.


Comentaris

envia el comentari