Detenen un tràiler amb furgonetes de luxe robades i 162 kg de marihuana a la Jonquera

L'arrestat formava part d'una organització que captava persones per llogar els vehicles i després carregar-los de droga

Un agent de la Policia Nacional rere un cotxe del cos de policia, de nit i amb llums enceses
L'arrestat formava part d'una organització que captava persones per llogar els vehicles i després carregar-los de droga| Policia Nacional


La Policia Nacional ha detingut a la Jonquera (Alt Empordà) el conductor d'un tràiler que duia tres furgonetes de luxe robades i 162 kg de cabdells de marihuana. Segons la policia, l'arrestat formava part d'una organització assentada a les províncies de Madrid i Toledo, que es dedicava a captar persones per llogar els vehicles per després retirar-los les plaques i els logotips i carregar-los de la droga envasada al buit.

El destí de la droga era Alemanya, on també s'havien de vendre al mercat negre les furgonetes. L'operació continua oberta per tal d'identificar la resta de responsables del grup criminal, així com els llocs que utilitzaven per amagar els vehicles robats.

La investigació va començar quan la policia va saber de l'existència de l'organització. Les persones que s'utilitzaven d'esquer per llogar els vehicles acudien a les empreses de lloguer amb aparença d'un nivell de vida elevat. Per això, portaven roba i complements de marca de prestigi internacional. L'objectiu era enredar els comerciants i guanyar-se la seva confiança.

Quan aconseguien els vehicles, els deixaven en uns dies en diferents polígons industrials del sud de Madrid i Toledo com a «mesura de seguretat» i, posteriorment, els traslladaven a una nau industrial de Casarrubios del Monte (Toledo), on retiraven les plaques de matrícula i els logotips per no deixar cap rastre que les pogués identificar.Després, els carregaven de marihuana envasada al buit. Per fer-ho, utilitzaven bosses de viatge de 60 litres de capacitat cadascuna i les repartien entre les diferents furgonetes. Un cop preparades, les embarcaven en camions tràiler porta-vehicles i les traslladaven fins a Alemanya per comercialitzar la droga i vendre les furgonetes.Amb la informació recopilada, els agents van seguir el camió fins a aconseguir interceptar-lo en el moment en què pretenia sortir d'Espanya, a la Jonquera. L'operació continua oberta a l'espera d'identificar a la resta d'integrants de la banda així com els llocs que utilitzaven per amagar els cotxes.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Troben 204 plantes de marihuana en un pis ocupat de Girona

Els Mossos d'Esquadra han detingut també quatre homes d'entre 34 i 44 anys per cultivar 204 plantes de marihuana en un pis ocupat de Girona. Els detinguts són de nacionalitat espanyola i hondurenya i tenen domicilis a Girona i Salt (Gironès).

Els Mossos tenien indicis que hi havia una plantació en un habitatge del carrer de Sant Gregori i per això el 27 de gener van fer una entrada al domicili en qüestió. Una vegada dins, els agents van trobar dues persones que s'ocupaven del cultiu de les plantes. Segons indiquen les investigacions, les plantes estarien en diferents estadis de creixement. En el registre, els agents també van trobar aparells pel seu cultiu i per això es van emportar 21 làmpades, 21 transformadors i aires condicionats.

Dos dies després del registre, els Mossos van detenir dues persones més relacionades amb la plantació. Als quatre homes se'ls considera responsables d'un delicte contra la salut pública i també d'un delicte de frau per fluid elèctric, ja que la llum del pis estava punxada. Els detinguts, tots amb antecedents, seran citats pròximament per declarar davant l’autoritat judicial competent de Girona.

Un propietari troba més de 300 plantes de marihuana a la seva granja

En la mateixa línia, la Guàrdia Civil va comissar divendres a la tarda un total de 302 plantes de marihuana que es trobaven a dins d'una granja, pròxima a la localitat d'Almenar (Segrià). El propietari de l'explotació ramadera va localitzar la plantació d'interior dins de la seva granja i va posar els fets en coneixement de la Guàrdia Civil.

L'home va observar que el tancat metàl·lic de la instal·lació, així com la porta d'accés d'una de les naus, havien estat forçats. Els agents van inspeccionar el lloc i van localitzar les plantes, a més de diferent material, equips, estris i productes per al cultiu. La Guàrdia Civil manté la investigació oberta per tal d'identificar i detenir els presumptes responsables de la plantació.

Els agents van inspeccionar divendres la finca i van localitzar a l'explotació una plantació d'interior a ple rendiment, amb 146 plantes d'un metre d'alçada, aproximadament. A l'interior de la nau, i després d'una porta simulada, els agents van localitzar una altra instal·lació de les mateixes característiques i amb 156 plantes més. Així mateix, la Guàrdia Civil també va intervenir 121 llums de cultiu, 6 aires condicionats, 10 filtres d'aire, 38 ventiladors, 14 garrafes de fertilitzants, a més d'altre material elèctric i de reg i més productes per al cultiu.


Comentaris

envia el comentari