Detenen dos transportistes per robar palets i revendre’ls al Baix Llobregat

Els fets han succeït al municipi de Sant Andreu de la Barca i els arrestats ja han estat posats en llibertat amb càrrecs | Fruït de la investigació, també van detenir dos responsables d’una empresa de compravenda de palets

Detinguts
Detenen dos transportistes per robar palets i revendre’ls al Baix Llobregat | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadrahan detingut un parell de transportistes acusats d’un delicte d’apropiació indeguda i un delicte de recaptació, després de descobrir que havien sostret palets de l’empresa on treballaven i els havien revenut a una companyia localitzada a Sant Andreu de la Barca, a la comarca del Baix Llobregat. Els fets van tenir lloc els dies 19 i 20 de febrer, i els dos detinguts ja han estat posats en llibertat amb càrrecs, tal com ha explicat el mateix cos a través d’una nota de premsa al seu web.

Les sostraccions es produïen des del 2014

La Unitat d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Martorell va detenir , entre el 19 i el 20 de febrer, un total de quatre homes per la seva presumpta relació amb el cas. Els arrestats tenen entre 30 i 50 anys i són veïns dels municipis de Castelldefels, Santa Coloma de Cervelló i Sant Esteve Sesrovires.

Amb tot, l’inici de la investigació es remunta al passat 18 de febrer, després que el responsable del departament de control d’actius d’una empresa de lloguer d’envasos presentés una denúncia arran la detecció que diversos materials havien estat sostrets. Però les sostraccions no eren recents, sinó que havien estat registrades des de l’any 2014 i el seu valor ascendia fins als 48 milions d’euros.

Els responsables eren dos treballadors de l’empresa

Així les coses l’empresa, que posseeix diverses seus repartides per tot el territori espanyol, va prendre la determinació de contractar un detectiu privat, el qual es va encarregar d’elaborar un informe exhaustiu i d’entregar-lo als Mossos. Segons apuntaven les seves investigacions, part de les sostraccions es trobaven en una empresa de Sant Andreu de la Barca destinada a la compravenda de palets.

No només això, sinó que el detectiu havia descobert que els responsables podrien ser dos treballadors de l’entitat denunciant, ja que en acabar la seva jornada acostumaven a sostreure els palets i posteriorment els traslladaven fins a l’empresa de compravenda anomenada anteriorment.

L’empresa va intentar destruir el material

detinguts
L’empresa tenia sospites sobre la investigació i va procedir a la destrucció de materials. | Mossos d'Esquadra

Amb tota la informació disponible, els agents es van personar al lloc on estava la companyia investigada. Allí van trobar un total de 32 sacs de plàstic verd triturat, amb un pes de 1.000 kg cadascun, a banda de quatre sacs més plens de plàstic taronja i que pesaven uns 250 kg cadascun.

Sembla ser, doncs, que l’empresa tenia sospites sobre la investigació i per això va procedir a la destrucció de materials. Quelcom, però, que no va impedir que els agents descobrissin que el material destruït tenia un valor de 150.000 euros.

Els Mossos van detenir quatre persones

Un cop fetes totes les comprovacions, concretament el passat 19 de febrer, els Mossos van detenir dos germans que es configuraven com el responsable i l’encarregat de l’empresa de compravenda de palets, i van ser acusats d’un presumpte delicte d’apropiació. Tan sols un dia després, els agents van procedir a arrestar els dos transportistes que sostreien el material, com  a presumptes autors d’un delicte d’apropiació indeguda.

Finalment, els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar-ne la llibertat amb càrrecs. 

 


Comentaris

envia el comentari