Detenen tres dones per robar en una vintena de pisos d’Olot

Les detingudes trucaven pels intercomunicadors dels habitatges i simulaven repartir correu per a poder accedir a l’interior dels edificis

Mossos d'Esquadra
Detenen tres dones per robar en una vintena de pisos d’Olot | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns tres dones, d'entre 21 i 38 anys, com a presumptes autores de vint robatoris amb força en pisos d'Olot. Els arrestos són fruit d'una investigació oberta a principis d'any, després que es detectessin diversos casos comesos amb el mateix modus operandi.

En tots ells, les dones trucaven pels intercomunicadors simulant repartir correu o propaganda i així aconseguien accedir als edificis. Un cop dins, triaven un pis on no hi hagués ningú i forçaven la porta. Les lladres utilitzaven diversos mètodes com fer palanca al marc de la porta, obrir-la amb un plàstic o fracturar el bombí. De l'interior se n'enduien diners i joies i fugien de la zona ràpidament.

Un ciutadà va aconseguir retenir una de les dones

La investigació oberta va permetre identificar les tres presumptes autores. Paral·lelament, la policia va muntar un dispositiu de vigilància i de prevenció de robatoris al municipi. Dilluns, durant l'operatiu, un ciutadà va avisar que tenia retinguda una dona que havia intentat forçar un pis del carrer Moner. 

Mossos d'Esquadra
Un ciutadà va aconseguir retenir una de les dones i va alertar els Mossos | Mossos d'Esquadra

Els Mossos s'hi van adreçar i van comprovar que la dona era una de les sospitoses. Els agents també van saber que en el moment dels fets anava amb dues dones més que haurien fugit. 

Les tres han estat acusades de vint robatoris amb força

Una patrulla va localitzar, poc després d'iniciar un dispositiu de recerca i d'una persecució a peu, les altres dues implicades. També van trobar el vehicle amb el qual es desplaçaven. A l'interior, hi van trobar quatre tornavisos de diverses mides, una clau anglesa, dues pinces de celles i unes tisores petites que estaven manipulades. 

A totes tres se les acusa de vint robatoris amb força. La investigació continua oberta per esbrinar si poden estar relacionades amb altres fets delictius.   


Comentaris

envia el comentari