Detenen tres presumptes lladres a Granollers que feien servir estampetes religioses per obrir portes

Els Mossos d'Esquadra els va detenir quan intentaven escapar-se

Els Mossos d'Esquadra detenien, el passat dimarts al matí, tres homes als quals van enxampar quan intentaven entrar en un bloc de pisos a Granollers. Un d'ells, mitjançant el mètode de la radiografia però fent servir una estampeta religiosa, va accedir a l'interior de l'edifici mentre els altres dos restaven fora controlant l'exterior. En detectar la presència policial, els dos homes que esperaven fora van alertar el que havia a l'immoble i van fugir corrents en direcció a l'estació de trens.

Durant el trajecte van amagar en uns matolls els estris que havien utilitzat per obrir la porta. Entre aquests hi havia diverses estampetes religioses i plàstics rígids emprats per obrir els panys de les portes. També hi havia marcadors de plàstic utilitzats per assenyalar en quins moments del dia hi ha moviment d'entrada i sortida a l'habitatge. Finalment, els agents van interceptar els lladres a l'estació. Quan els van escorcollar van trobar dos clips de cabell amb una goma enganxada, que també són utilitzats per obrir determinats panys, dins un paquet de mocadors de paper.

 

Tots tres van quedar detinguts per una temptativa de robatori amb força. Els investigadors sospiten que els detinguts podrien estar relacionats amb diversos robatoris en pisos de la mateixa zona ja que van ser perpetrats en domicilis amb panys susceptibles de ser oberts amb el mateix procediment. Els detinguts són tres homes de 60, 44 i 37 anys, nacionalitat georgiana, veïns de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. Tots tres van passar a disposició judicial el 29 de març al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Granollers, que en va decretar llibertat amb càrrecs.