Detenen un home per estafar prop de 125.000 euros a Girona

L'acusat oferia lingots d'or falsos com a garantia pels diners de les víctimes

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 20 de març un home de 63 anys i veí de Girona per estafar 124.850 euros a set persones. L'home, acusat d'un delicte continuat d'estafa i de falsedat documental, es guanyava la confiança de les víctimes i els proposava que invertissin capital en un dipòsit financer que els havia de proporcionar un guany del cinc per cent mensual, i com a garantia, entregava a les víctimes lingots d'or que avalaven el negoci, que resultaven ser falsos.

La policia va descobrir part de l'activitat fraudulenta de l'acusat quan, el 27 de febrer, el van detenir per comprar i vendre joies robades, i el mateix dia, en l'escorcoll de l'establiment de compravenda d'or que regentava el detingut, els mossos van localitzar diversa documentació. Amb els documents intervinguts, els Mossos d'Esquadra van descobrir que l'home havia defraudat la Seguretat Social i havia falsificat documentació per cobrar de l'atur mentre treballava, motiu pel qual va tornar a ser detingut el 9 de març.

Entre la documentació intervinguda, la policia també va localitzar còpies d'escriptures públiques que demostraven que l'acusat estava realitzant una activitat comercial fraudulenta. En concret, l'home va coaccionar i intimidar set persones per aconseguir que invertissin diners en un suposat dipòsit financer. La investigació policial va concloure que l'acusat havia estafat 124.850 euros a set persones. El detingut va passar a disposició judicial el passat 22 de març i va quedar en llibertat amb càrrecs.


Comentaris

envia el comentari