Detenen una organització per robatoris amb força a Barcelona i Sabadell

Van aconseguir 240.000 euros en dos atracaments

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres membres d'una organització criminal que van atracar un representant de joieria a Sabadell i una oficina bancària a Mercabarna en què van aconseguir un botí de 240.000 euros. Els detinguts són tres homes de 31, 37 i 62 anys, tots d'origen sud-americà. La investigació es va iniciar el passat 21 de juliol quan els Mossos van tenir coneixement de l'assalt a un representant de joieria a la capital del Vallès Occidental. Quatre homes amb la cara coberta amb un passamuntanyes van abordar la víctima en un pàrquing públic i no van dubtar en actuar amb violència per aconseguir endur-se les joies que portava, valorades en 200.000 euros.

Un cop van assolir el seu objectiu van fugir del lloc dels fets en un turisme a gran velocitat i, fins i tot, van arribar a trencar la tanca del pàrquing. Els investigadors van comprovar que els delinqüents havien estat seguint el seu objectiu durant diversos dies per tal d'extreure les seves rutines i costums i, així, establir el lloc més idoni i segur per dur a terme l'atracament. El 30 d'agost es va produir un assalt a una oficina bancària ubicada al mercat del peix de Mercabarna.

Tot i que aquesta vegada els delinqüents van exhibir armes de foc per intimidar els treballadors d'aquesta oficina, els agents van detectar característiques molt similars entre els dos fets: havien estat comesos per diversos atracadors d'origen sud-americà, havien fugit a gran velocitat amb un turisme i l'havien abandonat posteriorment sense deixar cap indici. Els cotxes els havien aconseguit mitjançant l'ús de persones interposades, fet que dificultava la identificació dels lladres. Les indagacions policials van permetre comprovar que en aquesta ocasió els delinqüents també havien estat controlant l'oficina assaltada i l'entorn. Un dels encarregats de fer-ho era el mateix que ho havia fet en l'assalt al representant de joieria.

Els investigadors van poder identificar tres membres de l'organització, un dels quals havia marxat a Madrid amb la intenció de marxar de l'estat espanyol en un vol de Madrid a Mèxic. Per aquest motiu, van sol·licitar la col·laboració de la policia espanyola. El dia 13 de desembre, agents de la policia espanyola, tutelats per la Unitat Central d'Atracaments dels Mossos d'Esquadra, el va detenir a l'aeroport Adolfo Suárez de Madrid quan estava a punt de fugir. En l'escorcoll els policies li van intervenir joies, diners en efectiu i un passaport mexicà manipulat.
 

El mateix dia la policia catalana va detenir a Barcelona els altres dos membres que ja estaven identificats. També es va fer una entrada i perquisició en un taller il·legal que subministrava els vehicles a l'organització. En l'escorcoll del local es va localitzar documentació de dos vehicles utilitzats per a cometre els fets. Els tres detinguts van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de Sabadell, que va decretar l'ingrés a presó per a dos d'ells i llibertat amb càrrecs per al tercer. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.


Comentaris

envia el comentari