Detingut un home que volia anar de Manresa a Vic caminant pel voral de l'autovia

L'home pretenia anar a peu de Manresa a Vic per l'autovia malgrat que la presència de vianants està prohibida en les autovies

Una patrulla de Trànsit dels Mossos va observar que hi havia un home caminant per un voral de l'autovia de l'eix Transversal | Twitter

Els fets van tenir lloc ahir a la tarda quan els Mossos d’Esquadra van detenir, al voltant de les 16.00 hores, un veí de Manresa per un delicte de desobediència. L’home de 41 anys i nacionalitat marroquina va ser localitzat caminant per un voral de l’eix Transversal, a Sant Fruitós de Bages (Bages) i pretenia anar de Manresa a Vic a peu. Tot i que la presència de vianants està prohibida en totes les vies i autovies, l’home es va negar a sortir de la calçada.

Segons explica ‘Regio7’, una patrulla de Trànsit dels Mossos es va adonar a les 15.45 hores que un home es trobava caminant per un voral de l’autovia. A més, l’individu no duia cap mena de roba ni element reflectant i, per tant, dificultava que els vehicles el poguessin veure, la qual cosa suposava una clara conducta de risc perquè podria ser atropellat.

L'home caminava per la calçada sense dur cap mena de roba ni element reflectant | autovia

L'home es va negar a abandonar la calçacada

Els agents s’hi van aproximar i es van aturar al seu costat per demanar-li que abandonés el voral oferint-li un camí de terra alternatiu, que passa just pel costat, per on sí que podia caminar. L’home però, es va negar a abandonar la calçada i va explicar als agents que la seva intenció era anar per l’autovia fins a Vic. Així doncs, el veí de Manresa va ser detingut per un delicte de desobediència i està previst que en les pròximes hores passi a disposició judicial. Aquesta conducta comporta una infracció administrativa a més de suposar un greu perill per la pròpia vida perquè es corre el risc de ser clarament atropellat.

Aquesta detenció s’ha produït tot just dues setmanes després que els Mossos d’Esquadra fessin una crida alertant públicament de l’increment de vianants pels vorals de les autovies i vies ràpides. Els Mossos van indicar que només el 2018 es van rebre 232 avisos, al telèfon d’emergències 112, de la Catalunya Central sobre persones que anaven per autovies i vies ràpides.


Comentaris

envia el comentari