Imatge d'un agent de la Policia Nacional, amb una arma a les mans, davant una furgoneta

Detinguda una fugitiva a Barcelona acusada de traficar amb dones

Un operatiu internacional permet la detenció de diverses persones involucrades en una xarxa de prostitució entre Brasil i Qatar

Aquest passat dimarts es va dur a terme un cop contra una xarxa internacional de prostitució entre Brasil i Qatar amb diverses detencions. L'operatiu, que també va ser internacional, va comptar amb un focus a casa nostra. I és que, un d'aquests arrestos s'ha produït a Barcelona, on hi havia una fugitiva a qui s'acusa de formar part d'aquesta xarxa de tràfic de persones.

La dona detinguda per la Policia Nacional tenia una reclamació judicial internacional interposada per les autoritats brasileres, que l'acusen de delictes de tràfic de persones. Segons les informacions ofertes, l'arrestada era l'encarregada de controlar des de l'estat espanyol l'exercici de la prostitució de les víctimes. Aquestes dones eren captades al Brasil i, posteriorment, eren traslladades a Qatar. L'arrestada exercia aquest control mitjançant contactes telefònics, correus electrònics i aplicacions de comunicació.

Inici de la investigació

Tot plegat va començar a mitjans de febrer, quan l'Oficina Central Internacionals - Interpol Espanya, va informar que les autoritats brasileres tenien previst detenir simultàniament tots els integrants d'una organització dedicada al tràfic de dones per obligar-les a prostituir-se. Les detencions s'havien de fer de manera coordinada a diversos països i, entre ells, s'hi trobava Espanya. I és que se sospitava que la dona podria estar instal·lada a Barcelona.

No es va tardar massa a trobar la direcció exacta del domicili de la dona detinguda. Llavors es van establir tasques de vigilància fins que, finalment, es va rebre la sol·licitud de detenció coordinada. Va ser aquest dimarts 27 d'abril quan els agents van procedir a arrestar la dona. 

Més de tres anys sent una peça clau de la xarxa de prostitució

Segons la investigació, els fets pels quals la dona estava en cerca es van produir entre febrer del 2017 i finals del 2020. La detinguda s'encarregava també de la logística inherent a la prostitució, com la recepció i allotjament de les víctimes d'explotació sexual i el seu transport fins a Doha. També participava en la captació dels clients interessats i en la distribució dels guanys obtinguts. La dona està acusada de crims contra la dignitat sexual i s'enfronta a una pena màxima de deu anys de presó al Brasil.

Arrestat un altre fugitiu per tràfic de drogues

D'altra banda, la Policia Nacional han detingut també a Barcelona un fugitiu buscat per Polònia per tràfic de drogues. Els fets van tenir lloc entre setembre del 2017 i setembre del 2019, quan, coordinat amb altres persones, l'home va organitzar un entramat criminal per adquirir, posar en circulació i distribuir diversos tipus de substàncies estupefaents entre diversos països de la Unió Europea (UE).

El fugitiu va fer ús de diverses identitats falses i finalment va ser detingut quan conduïa una motocicleta de lloguer, en l'entorn d'un gimnàs que freqüentava. L'home s'enfronta a una pena de 15 anys de presó.