Detinguda una barcelonina entrant vuit quilos d'heroïna a l'Aeroport del Prat

La Guàrdia Civil va trobar la droga amagada en un doble fons de la maleta de la dona, que venia de Dubai via Zuric | La droga pot tenir un valor de més de 350.000 euros al mercat negre

Imatge de la placa d'heroïna trobada a l'Aeroport del Prat de Barcelona.
Imatge de la placa d'heroïna trobada a l'Aeroport del Prat de Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

L'entrada de droga per l'Aeroport del Prat és una guerra complicada per la Guàrdia Civil. Aquest 2018 les confiscacions s'han disparat durant el primer semestre, tal com va avançar CatalunyaDiari, i no sembla que tingui aturador. Aquest 21 d'agost agents del Servei Fiscal de la Guàrdia Civil, els encarregats del punt de duana de l'Aeroport del Prat han detingut una dona de Barcelona de 36 anys que volia entrar a l'Estat espanyol amb una maleta carregada amb més de vuit quilos d'heroïna.

Els agents encarregats de la duana de l'Aeroport del Prat van aturar la dona quan arribava per la T1 d'un vol de Dubai tot i que havia fet escala a Zuric. En el seu pas pel punt de control, els agents van demanar poder inspeccionar a fons la maleta i va ser quan van trobar, amagat en un doble fons, diverses plaques d'aquest tipus de droga. Després d'obrir la maleta i extreure tots els paquets que la dona portava es van fer les proves químiques per saber si la pols de color marró clar es tractava de droga. Quan es va poder confirmar la dona de Barcelona va quedar detinguda per tràfic d'heroïna.

L'heroïna després del test químic per confirmar que es tractava de droga.
L'heroïna després del test químic per confirmar que es tractava de droga. | CatalunyaDiari.cat

 

Més de 350.000 euros de valor al mercat negre

Concretament, i segons ha detallat la Guàrdia Civil en una nota de premsa, la dona portava 8,114 quilos d'aquesta droga. El preu d'aquesta quantitat al mercat negre podria superar els 350.000 euros. Tal com han explicat fonts de la lluita contra el narcotràfic a CatalunyaDiari, aquest valor podria augmentar molt més als carrers de Catalunya tenint en compte que l'heroïna que arriba des de llocs com Dubai és molt pura i abans de posar-se a la venda al detall, s'adultera amb altres productes per poder-la allargar. L'heroïna és una de les drogues de les quals més n'ha augmentat el seu consum els darrers anys a Catalunya.

La dona va ser traslladada a la caserna de la Guàrdia Civil de l'Aeroport del Prat on es van fer les primeres diligències i després de passar la nit allà, va ser posada a disposició del jutge de guàrdia, al Prat de Llobregat. Després de declarar davant del magistrat, la dona ha ingressat en presó provisional a l'espera de judici. S'enfronta a una pena que podria arribar als deu anys de presó per tràfic de drogues.


Comentaris

envia el comentari