Una dona estafa més de 72.000 euros a una empresa valenciana

Va enviar enviar un correu fraudulent a la companyia suplantant un client, tècnica coneguda com 'phishing'

L'empresa va ingressar eixa quantitat pensant-se que era un client  | València Diari

Una dona, de 40 anys i origen dominicà, ha sigut detinguda per la Policia Nacional en València, com a presumpta autora d'un delicte d'estafa. La sospitosa hauria sostret 72.250 euros a una empresa de la Corunya a través del mètode del 'phishing'.

  

Esta metodologia consistix en fer creure a la víctima que està rebent un correu legítim procedent d'una companyia o client, quan en realitat pertany a l'estafador, sol·licitant-li que faça un ingrés bancari a un número de compte que se li facilita. La víctima, en aportar dades personals o bancàries a este correu, realment se'ls està donant al delinqüent. En la majoria dels casos, sol variar només una lletra o xicoteta part de l'adreça de correu electrònic autèntica, per a passar desapercebuda la modificació als ulls de la víctima.

  

L'ara detinguda presumptament va enviar un d'estos correus fraudulents a una empresa de la Corunya, fent-se passar per un client d'esta i indicant-li que els diners que li devia, havia d'ingressar-lo en un nou número de compte. D'esta manera, la companyia estafada va abonar 72.250 euros a la presumpta estafadora, quan creia que realment estava pagant al client legítim.

La detinguda, sense antecedents policials, ha sigut posada en llibertat després de ser sentida en declaració, no sense abans advertir-li de la seua obligació legal de comparéixer davant l'autoritat judicial quan fora requerida per a això.

També pots llegir...


Comentaris

envia el comentari